Wednesday , February 1 2023

Se reia furnizarea căldurii la Rădăuți, iar școlile își vor relua de joi activitatea

Criza căldurii din municipiului Rădăuți a fost soluționată. Primăria Rădăuți a anunțat miercuri după-amiază că, începând cu ora 17:00, se reia furnizarea agentului termic și a apei calde și mulțumește președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că a ajutat la deblocarea situației.

„Situația sistării gazului pentru consumatorii sistemului public de termoficare a fost remediată! Începând cu orele 17:00, se va relua furnizarea agentului termic și precizăm că începând de mâine, 18 noiembrie 2021, școlile vor putea continua activitatea de învățământ la zi”, se arată într-o informare a Primăriei.

Asta după ce guvernul interimar condus de Florin Cîțu a aprobat un proiect de alocare a sumei de 7 milioane de lei pentru plata datoriei istorice pe care SC Servicii Comunale SA o avea către firma Nord Gaz, furnizorul de gaze naturale în municipiul Rădăuți.

„În ședința de îndată a Consiliului Local Rădăuți, de azi, 17 noiembrie 2021, care a avut pe ordinea de zi stabilirea prețului energiei termice furnizată în sistem centralizat, s-a votat mărirea subvenției oferită de Primăria Municipiului Rădăuți către utilizator, de la valoarea de 130,56 lei / gigacalorie la 350 lei / gigacalorie, mărire care a fost realizată în baza resurselor bugetului local, în cuantum de 570.000 lei și a sumei primite din bugetul de stat și alocate prin hotărâre de guvern, în cuantum de 1.500.000 lei.
Subvenția a fost MAJORATĂ de 2.7 ori și acoperă financiar lunile noiembrie și decembrie.
În momentul de față, contracarând valul scumpirilor astronomice a prețului gazelor naturale prin acordarea acestei subvenții mărită de 2.7 ori, utilizatorul branșat la sistemul de termoficare centralizat va suporta pe factură doar prețul de 391,86 de lei / gigacalorie”, transmite Primăria Rădăuți.

„În decursul zilei de mâine vom reveni cu mai multe clarificări asupra situației pe care am depășit-o împreună. Mulțumim pe această cale Președintelui Consiliului Județean Suceava, dl. Gheorghe Flutur, pentru toate eforturile depuse în deblocarea situației din municipiul nostru!”, se mai specifică în sursa citată.

După ce furnizorul de gaz a întrerupt, luni, furnizarea către Servicii Comunale și rădăuțenii au rămas fără căldură și apă caldă s-a creat în localitate o situație tensionată.

Prezent la București, unde face parte din echipa de negociere pe programul guvernamental dintre PNL și PSD în calitate de prim-vicepreședinte al PNL, Gheorghe Flutur a solicitat în cursul zilei de miercuri, la ora 11:00, o întrevedere la Ministerul Energiei, la care să participe și cei de la ANRE, cu privire la programul de guvernare. Ulterior, în jurul orei 13:00, urma ca de la Prefectură să fie transmis un document cu privire la propunerea de alocare a sumei de 7 milioane de lei. (D.P.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …