Saturday , May 8 2021

”Școlile nu au fost focare de infecție”. În cele două luni de școală cu prezență fizică, procentul elevilor și personalului din sistemul de învățământ sucevean confirmați cu COVID este sub 1%. 

 

La intrarea elevilor în vacanța de primăvară, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a centralizat situația infectărilor raportate de directorii școlari de la începutul semestrului II, când au fost redeschise școlile, până la intrarea elevilor în vacanța de primăvară, iar concluzia este că școlile nu au fost focare de infecție. În cele circa 2 luni de școală cu prezență fizică, un procent de 0,03%, din totalul de 113.868 de elevi din județ, au fost confirmați cu COVID. În privința personalului angajat în unitățile de învățământ din județ, procentul de infectare este de 0,83%, fiind confirmați cu COVID 88 din cei 10.478 de angajați.

În cele aproape două luni în care școala s-a desfășurat cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a celor din clasele VIII și XII, la nivelul județului Suceava au fost înregistrate foarte puține cazuri de COVID în unitățile de învățământ preuniversitar. La intrarea elevilor în vacanța de primăvară, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a centralizat situația infectărilor raportate de directorii școlari de la începutul semestrului II, când au fost redeschise școlile, iar concluzia este că școlile nu au fost focare de infecție.

”Procentul elevilor și personalului angajat din județul Suceava confirmați cu COVID este sub 1%. Unitățile de învățământ preuniversitar au respectat prevederile Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății,  iar măsurile obligatorii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost aplicate eficient. Școlile nu au fost focare de infecție, iar activitatea s-a desfășurat în condiții de siguranță epidemiologică”, a transmis IȘJ Suceava, într-un comunicat semnat de inspectorul şcolar general, prof. Grigore Bocanci.

Grigore Bocanci ISJ Suceava Obiectiv
Inspectorul școlar ­ge­neral Grigore Bocanci

Centralizarea datelor din buletinele informative zilnice, realizate de IȘJ Suceava, la solicitarea Ministerului Educației, arată că un procent de 0,03%, din totalul de 113.868 de elevi din județ, au fost confirmați cu COVID. Este vorba despre 39 de copii, din care un singur preșcolar, 21 elevi din învățământul primar, 5 elevi de gimnaziu, și 12 liceeni.

În privința personalului angajat în unitățile de învățământ din județ, procentul de infectare este de 0,83%, fiind confirmați cu COVID 88 din cei 10.478 de angajați (7.543 cadre didactice, 981 personal didactic auxiliar, 1.954 personal nedidactic). Conform IȘJ Suceava, au fost raportate 63 de cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice, dintre care 20 de educatoare, 15 învățătoare, 21 profesori de la învățământul gimnazial și 7 de la învățământul liceal. De asemenea, au fost confirmați cu COVID 16 angajați din categoria personal didactic auxiliar și 9 din categoria personal nedidactic.

În total, 69 de clase au avut activitatea în prezență fizică suspendată, din care 29 grupe de grădiniță, 33 clase primare, 3 clase de gimnaziu, și 4 de liceu, ceea ce reprezintă un procent de 1,3%, din totalul de 5.308 clase. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …