Friday , April 19 2024

Salariile din această lună nu vor cuprinde și plata pentru orele remediale, susținute de cei circa 250 de profesori din județul Suceava înscriși în program

Orele remediale se desfășoară de mai bine de 3 luni de zile, iar la finalul anului școlar, după încheierea situațiilor școlare, inspectorii școlari vor verifica rezultatele înregistrate de elevii participanți în acest program național de tip ”Școală după școală”. Inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu a spus că banii nu au ajuns în conturile IŞJ Suceava și că profesorii nu vor încasa plata aferentă susținerii orelor remediale o dată cu salariul, care va fi virat în aceste zile n ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că garantează achitarea orelor remediale în integralitate, chiar dacă s-au înregistrat întârzieri atât de mari  

Circa 250 de cadre didactice din peste 60 de unități de învățământ preuniversitar din județul Suceava și-au asumat misiunea de a ajuta 3.700 de elevi să recupereze materia școlară pierdută în perioada desfășurării cursurilor în mediul online, din cauza pandemiei. Orele remediale se desfășoară de mai bine de 3 luni de zile, iar la finalul anului școlar, după încheierea situațiilor școlare, inspectorii școlari vor verifica rezultatele înregistrate de elevii participanți în acest program național de tip ”Şcoală după școală”.

Totuși, plata profesorilor care își dau silința să-i ajute pe elevii care au înregistrat carențe în învățare nu a fost efectuată și, cel mai probabil, aceștia mai au de așteptat o perioadă de timp până să încaseze banii. Cadrele didactice au desfășurat ore remediale cu elevi din clase primare și gimnaziale și nu au fost încă plătiți pentru munca prestată. Inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu a spus că banii nu au ajuns în conturile IŞJ Suceava și că profesorii nu vor încasa plata aferentă susținerii orelor remediale o dată cu salariul, care va fi virat în aceste zile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că garantează achitarea orelor remediale în integralitate, chiar dacă s-au înregistrat întârzieri atât de mari. ”Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (…) Blocajul este în incoerența raportării, este în diferența între momentul aprobării proiectului și momentul inițierii primelor ore remediale. Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înțeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condițiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite și, dincolo de explicațiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru și îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpress. Ministrul a susținut că a insistat ca tariful să fie la cel mai înalt nivel posibil, de 100 de lei pe oră, fiind cel mai mare tarif orar din sistemul de învățământ preuniversitar.

Programul național pilot de tip ”Şcoală după școală” se desfășoară de peste 3 luni de zile în toate județele țării și este dedicat elevilor din învățământul primar și gimnazial a căror situație școlară a avut de suferit în urma desfășurării cursurilor 100% în mediul online, în perioada suspendării activităților didactice din școli. Potrivit datelor furnziate de Inspectoratul școlar Județean Suceava, în județul nostru, în luna martie s-au înscris pentru a face ore remediale circa 3.300 de elevi, iar în luna aprilie numărul acestora a crescut la 3.695. De precizat că numărul elevilor din ciclul primar care au participat la acest program de recuperare a materiei școlare este dublu față de cel al elevilor de gimnaziu înscriși. (Oana NUȚU)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …