Monday , February 6 2023

”Să fiți siguri că avem grijă de dumneavoastră. Sunteți pe mâini bune”. Spectacol la Iulius Mall pentru copiii refugiați din Ucraina

Autoritățile sucevene și parlamentari de Suceava au organizat, duminică, 6 martie, în Iulius Mall, un spectacol de teatru de păpuși pentru copiii refugiați din Ucraina în județul Suceava și le-au oferit acestora dulciuri, dar și jucării. „Vă iubim și vrem să vă facem fericiți. Avem surprize: teatru de păpuși, spectacole ale copiilor din România. Zilele viitoare, dacă vreți, vă organizăm excursii în județul Suceava”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Alături de acesta, între cei care au împărțit dulciuri și jucării, mașini sau păpuși, copiilor refugiați s-au numărat și primarul Ion Lungu, deputatul Ioan Balan, viceprimarul Lucian Harșovschi.

„Vă suntem alături! Sunt cu primarul, parlamentari de Suceava și avem grijă de voi. Transmit părinților încredere. Să fiți siguri că avem grijă de dumneavoastră și sunteți pe mâini bune. Bun venit în România!”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava le-a spus copiilor că cei care doresc pot să meargă de luni la școală sau la grădiniță și că pentru început aceste activități educative vor fi făcută mai mult ca o formă de joacă.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a spus celor prezenți că Suceava este înfrățit cu Cernăuți și că le dorește o viață cât mai normală la Suceava. „Sunteți bineveniți în Suceava, în Bucovina”, a afirmat Ion Lungu care și-a exprimat speranța ca războiul să se termine cât mai repede, iar cei care au fugit din calea agresiunii militare se vor întoarce sănătoși la casele lor.

„Ce este în sufletul acelor oameni care lasă în urmă tot ceea ce au agonisit întreaga viață și fug din calea războiului, neștiind unde îi poartă următorii pași? Ce simt acei copii care aleargă în urma mamei, trăgând o valiză după ei și ținând strâns la piept o jucărie luată în grabă? Nu putem ști răspunsurile la aceste întrebări, nici la multe altele, însă știm că cei din urmă, copiii, nu trebuie să simtă tensiunea declanșată de acest conflict, iar noi îi putem ajuta inclusiv prin cel mai mic gest. Astăzi, copiii ucraineni care au sosit în orașul nostru s-au bucurat alături de copiii sucevenilor de copilărie așa cum ar trebui să fie ea, simplă, nevinovată, veselă, stând departe, chiar dacă doar pentru câteva clipe, de dura realitate. Pentru că ei nu merită să simtă nici cea mai mică durere. Pentru că printr-un simplu zâmbet și printr-o privire caldă le putem transmite că le suntem alături și că totul va fi bine. Pentru că, în final, așa cum știm și noi din poveștile copilăriei, binele învinge!”, se arată într-o postare pe contul Primăriei Municipiului Suceava. (D.P.)

 

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …