Thursday , March 28 2024

Rezultate finale Bacalaureat: 12 medii de 10 și o promovabilitate de 77,9%

În urma soluționării celor 1.888 de contestații depuse în județul Suceava, alți 56 de candidați au reușit să promoveze examenul, rata de promovare urcând de la 76,72%, cât era inițial, la 77,90%. Situația mediilor de 10 din județul Suceava s-a schimbat, în sensul că numărul decariștilor a crescut de la 7 la 12. La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 363 note prin creștere și 379 note prin scădere, iar alte 37 note au rămas nemodificate. La proba obligatorie a profilului, soluționarea contestațiilor a modificat 382 note prin creștere și 143 note prin scădere, iar alte 29 note au rămas nemodificate. La proba la alegere a profilului și specializării, soluționarea contestațiilor a modificat 263 note prin creștere și 255 note prin scădere, iar 37 note au rămas nemodificate.

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2022 au fost afișate vineri, 1 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat. În urma soluționării celor 1.888 de contestații depuse în județul Suceava, alți 56 de candidați au reușit să promoveze examenul, rata de promovare urcând de la 76,72%, cât era inițial, la 77,9%.

Astfel, 3.699 de candidați, dintr-un total de 4.748 prezenți, au promovat Bac-ul în această sesiune, reușind să obțină medii peste 6. Pentru promoția curentă, rata de reușită este 81,1% (3.571 candidați), iar pentru promoțiile anterioare – 37% (128 candidați).

Situația mediilor de 10 din județul Suceava s-a schimbat, în sensul că numărul decariștilor a crescut de la 7 la 12. Cei cinci absolvenți de 10 care au obținut note maxime în urma contestațiilor sunt Alexandru Butnaru-specializarea matematică-informatică intensiv, Daniela Căpusneac-specializarea științe sociale și Isabella Ududec-specializarea științe sociale bilingv engleză, toți trei de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Dinu Dan Hostiuc, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științe ale naturii, și Marian Tenciu, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea filologie.

Ei se alătură primilor 7 decariști: Lavinia Cîrdei și Cosmin Țugui, ambii de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, absolvenții fiind foști colegi de clasă, la specializarea științe sociale intensiv engleză, Alina Vișan, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științele naturii, Miruna Ștefana Buliga, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, specializarea științe sociale bilingv română-franceză, Andrei Horgot, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea matematică-informatică, Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, specializarea filologie, și Ilinca Rusu, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, specializarea filologie, intensiv limba franceză.

Drept urmare, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava are 4 decariști, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava au fiecare câte 2 candidați cu media 10, iar Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au fiecare câte un decarist la Bacalaureatul din acest an.

Au fost depuse 1.888 contestații (limba și literatura română 779, proba obligatorie a profilului 554, proba la alegere a profilului și specializării 555).

La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 363 note prin creștere și 379 note prin scădere, iar alte 37 note au rămas nemodificate.

La proba obligatorie a profilului, soluționarea contestațiilor a modificat 382 note prin creștere și 143 note prin scădere, iar alte 29 note au rămas nemodificate.

La proba la alegere a profilului și specializării, soluționarea contestațiilor a modificat 263 note prin creștere și 255 note prin scădere, iar 37 note au rămas nemodificate.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (18 – 25 iulie). (Oana NUȚU)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …