Thursday , February 22 2024

Rețeaua Regina Maria a achiziționat Centrul Medical Bucovina din Suceava

Rețeaua Regina Maria a anunțat, joi, achiziția pachetului integral de acțiuni al Centrului Medical Bucovina – Suceava.

Având ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii medicale și adaptarea la cele mai noi tehnologii, rețeaua de sănătate Regina Maria va investi cel puțin 1,5 milioane de euro pentru modernizarea diviziei de imagistică a Centrului Medical Bucovina, precum și pentru deschiderea unui laborator de analize medicale de ultimă generație.

„În pofida contextului actual, avem un buget de investiții similar anilor trecuți, de peste 20 de milioane de euro și continuăm accelerat strategia noastră de dezvoltare, cu scopul de a deservi cât mai mulți pacienți, din toate colțurile țării. Astfel, 2022 va fi un nou an al investițiilor, prioritățile fiind extinderea rețelei și dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale din România, precum și a instrumentelor digitale – telemedicina și teleradiologia, care au rolul de a oferi acces la medicină de calitate, chiar și pacienților din zone cu deficit de medici. Achiziția Centrului Medical Bucovina aduce în rețea o echipă de experți cu o structură bine închegată, cu rezultate remarcabile și un potențial mare de creștere”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate Regina Maria.

Centrul Medical Bucovina dispune de două clinici situate în Suceava, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Clinicile dispun de echipe formate din peste 80 de cadre medicale și personal auxiliar. Conform datelor prezentate de Profit.ro, unul dintre acționarii CMB este Cristian Adomniței, fost ministru al Educației în Guvernul Tăriceanu și fost președinte al Consiliului Județean Iași, cu o participație de 45%, alături de Dan Iacob (tot 45%) și Adrian Tătăranu (10%).

Prin preluarea Centrului Medical Bucovina, Rețeaua de sănătate Regina Maria ajunge la un portofoliu de peste 35 de companii achiziționate, având cea mai vastă expertiză pe zona de M&A medical din România. (C.A.)

Vezi si

Ministerul Transporturilor a avizat studiul de fezabilitate pentru autostrada Pașcani – Suceava. Flutur: În sfârșit, Bucovina va avea autostradă!

Consiliul Tehnico-Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a avizat la ședința din dimineața …