Sunday , February 5 2023

Reprezentanții DSP au făcut în februarie 145 de controale

În cursul lunii trecute, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut 145 de verificări și au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 15.000 de lei, mai exact au fost date cinci amenzi în valoare de 14.800 de lei. O unitate spitalicească din județ a fost amendată cu suma de 5.000 d elei pentru că nu au fost completate fișele de spital în aplicația informatică Corona Forms în primele 12 ore de la internare.

DSP, Suceava Obiectiv

”Printre neconformitățile constatate au fost și nerespectarea de către personalul unității sanitare a protocoalelor și procedurilor în privința actului medical cât și în cazul unor agenți economici, comercializarea produselor cosmetice cu termen de valabilitate expirat. S-a constatat și nerespectarea de către persoanele fizice a normelor de igienă în vigoare care reglementează zonele de locuit”, au precizat reprezentanții DSP.

În ceea ce privește societățile comerciale de alimentație publică, inspectorii sanitari au descoperit comercializarea produselor alimentare fără declarație de conformitate și neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spațiile frigorifice.

Tot în cursul lunii trecute, reprezentanții DSP au soluționat și nouă sesizări venite din partea sucevenilor. (C.R.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …