Friday , April 19 2024

Regulile pentru Evaluarea Națională 2021 pe care toți absolvenții de a VIII-a trebuie să le cunoască

Elevii trebuie să fie în sălile de examen până cel târziu la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Fiecare probă de examen durează 2 ore, iar candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise, fără a primi subiectele. Toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi. Ultimii trei elevi rămân în sala de examen până când vor fi predate toate lucrările sau până când expiră timpul de examen 

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale va avea loc peste două săptămâni, iar absolvenții clasei a VIII-a intră în vacanță la finalul acestei săptămâni.

Regulile pe care candidații trebuie să le cunoască și să le respecte în zilele de examen prevăd verificarea listei nominale cu elevii repartizați în salile de examen, ce va fi afișată pe ușa fiecărei săli de examen. Aceasta va conține și prevederile metodologiei care îi informează pe elevi că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare reprezintă fraudă sau tentativă de fraudă și atrag după sine eliminarea din sală și acordarea notei 1. De asemenea, se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Elevii trebuie să fie în sălile de examen până cel târziu la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Fiecare probă de examen durează 2 ore, iar candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise, fără a primi subiectele. Ultimii trei elevi rămân în sala de examen până când vor fi predate toate lucrările sau până când expiră timpul de examen.

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă, fără să i se prelungească timpul de rezolvare a subiectelor.

Toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi. Elevii sunt supravegheați, în fiecare sală de examen, de doi asistenți, care sunt profesori de altă specializare decât materia la care se susține examenul. Asistenții le vor explica elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia de examen tipizată.

Înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională este realizată de către secretariatele unităților de învățământ pentru absolvenții din seria curentă, iar pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face tot de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la Evaluarea Națională numai după echivalarea studiilor și promovarea examenelor de diferență stabilite de MECTS, prin Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor. (Oana NUȚU)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …