Wednesday , October 4 2023

Razii în cluburile și sălile de jocuri din Suceava și Cajvana. 181 de persoane legitimate, o discotecă închisă și agenți de pază amendați

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 22:00 – 04:00, Serviciul Ordine Publică – IPJ Suceava a organizat și desfășurat o amplă acțiune cu efective mărite, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor și discotecilor.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului Ordine Publică, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Polițiilor Orașelor Cajvana și Milișăuți, polițiști rutieri, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

În cadrul acțiunii au fost verificate săli cu jocuri de noroc din cartierul Burdujeni – Suceava, zonele George Enescu și Obcini, trei cluburi din mun. Suceava, precum și o discotecă din orașul Cajvana.

Au fost legitimate 181 de persoane și au fost efectuate 52 de controale corporale, 14 persoane fiind atenționate cu privire la normele de conduită socială. Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.700 lei. Au fost controlați 12 agenți de pază și securitate, 4 fiind sancționați contravențional.  Totodată, pentru deficiențele constatate în mod repetat, poițiștii au dispus închiderea temporară a unei discoteci din orașul Cajvana.

Astfel, la ora 01:40, în incinta unui club din municipiul Suceava a fost identificat un agent de securitate în vârstă de 41 ani, care fiind in timpul serviciului, era îmbrăcat în trening, fără a fi echipat cu uniforma și însemnele distinctive ale firmei de pază al cărei angajat era. Agentul de pază a fost amendat.

La ora 01:55, la sala o sală de jocuri din municipiul Suceava, a fost descoperit agentul de securitate în vârstă de 45 ani, care fiind în timpul serviciului, purta un hanorac peste uniforma cu însemnele distinctive ale firmei de pază a carei angajat era, nu avea în dotare baston din cauciuc sau tomfă, iar spray-ul iritant lacrimogen pe care il deținea era expirat de peste 6 luni. Agentului de pază i-a fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 lei.

De asemenea, la ora 03:05, s-a constatat că la clubul AZTEKA din orașul Cajvana activitatea de discotecă a continuat după ora închiderii localului, nefiind respectat orarul de funcționare stabilit prin acordul de funcționare emis de autoritatea publică locală, clienții din interior fiind serviți în continuare, în incinta localului. Administratorului localului public a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.500 lei, pentru servirea consumatorilor după ora de închidere, stabilită în autorizația de funcționare. În condițiile în care în urmă cu o lună, în aceeași locație a fost comisă o contravenție similară, s-a constatat astfel repetarea acestei contravenții, drept pentru care s-a dispus măsura complementară a suspendarii activității localului public, Serviciul de Ordine Publică efectuând demersuri pentru închiderea discotecii pe o perioadă de 30 zile.

Totodată, s-au luat măsuri pentru sancționarea aceleiași firme pentru nerespectarea prevederilor art. 9 din OG 99/2000 („Orarul de functionare se afișează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia”).

”Reamintim că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

 

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …