Thursday , September 28 2023

Rată de promovare de 68,38% și 4 profesoare de nota 10 la Definitivat în judeţul Suceava

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 291 candidați cu lucrări evaluate, iar 4 dintre ei au fost notați cu 10 – o profesoară de biologie de la Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus, o profesoară de instruire practică în domeniul confecții textile, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, o profesoară de educație socială, de la Școala Gimnazială Voitinel și o profesoară pentru învățământul primar, de la Școala Gimnazială Frătăuții Vechi.

Ministerul Educației a publicat miercuri rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022. În județul Suceava, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, au fost declarați promovați 199 de candidați cu medii între 8 și 10, reprezentând 68,38% din totalul celor care au susținut proba scrisă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 291 candidați cu lucrări evaluate, iar 4 dintre ei au fost notați cu 10 – o profesoară de biologie de la Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus, o profesoară de instruire practică în domeniul confecții textile, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, o profesoară de educație socială, de la Școala Gimnazială Voitinel și o profesoară pentru învățământul primar, de la Școala Gimnazială Frătăuții vechi.

Rezultate foarte bune au obținut și alți 20 de candidați, care au primit note între 9,50 și 9,99. De cealaltă parte, 92 de candidați nu au promovat examenul, anume 31,62% dintre cei care au susținut proba scrisă.

Contestațiile se depun la centrele de examen până joi, 28 iulie, la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 4 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (O. NUȚU)

Vezi si

Competiția de ciclism ”Turul României” nu va mai avea loc în acest an. Trebuia să înceapă de la Suceava, pe 17 octombrie

Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a decis amânarea ediției din acest an …

One comment

  1. Ma cam sperie rata de 68%. Pe mana cui sunt copiii nostri?