Thursday , April 18 2024

Răsturnări de ”fotolii” în urma soluționării contestațiilor pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru directori școlari

Cea mai mare diferență de notare a fost constatată la candidatul pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviței, care a primit de la comisia de interviu din Suceava nota 6, iar după contestație nota a fost majorată cu trei puncte. Un caz fericit este cel al candidatului Ionel-Cristinel Puha, care obținuse notele 8 și 8,6 la proba de interviu pentru cele două posturi de director și director adjunct de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, iar soluționarea contestației i-a adus nota 10, astfel că are cea mai mare medie dintre candidații pentru postul de director. Astăzi, candidații care au exprimat mai multe opțiuni și au promovat proba de interviu vor alege postul dorit. Pe 17 decembrie va fi publicată lista directorilor promovați, după validarea rezultatelor finale.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a publicat în weekend rezultatele contestațiilor pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de director/ director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Au fost depuse 15 contestații, care au fost soluționate de comisii din alt județ. Nouă note au fost modificate prin creștere, patru prin scădere, iar două au rămas neschimbate.

Cea mai mare diferență de notare a fost constatată la candidatul pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviței, care a primit de la comisia de interviu din Suceava nota 6, iar după contestație nota a fost majorată cu trei puncte. Astfel, rezultatele finale ale candidatului indică media 8,3, în condițiile în care la proba scrisă a obținut nota 7,6, iar la interviu 9, după soluționarea contestației.

O situație aparte și foarte interesantă este cea de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, unde au fost șase candidaturi pentru postul de adjunct, iar 4 dintre candidați și-au exprimat opțiunea și pentru postul de director. Un candidat a rămas cu nota nemodificată în cazul probei pentru una din cele două funcții, iar la cealaltă s-a ales cu 0,2 sutimi în minus. Un caz fericit este cel al candidatului Ionel-Cristinel Puha, care obținuse notele 8 și 8,6 la proba de interviu pentru cele două posturi vizate, iar soluționarea contestației i-a adus nota 10, astfel că are cea mai mare medie dintre candidații pentru postul de director.

Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului a avut un singur candidat, pentru ambele posturi, care a fost notat cu 6,4 la proba de interviu. Rezultatul contestației i-a adus candidatului puncte în plus, astfel că a promovat proba cu nota 9.

Pentru candidații cu medii egale vor fi aplicate criterii de departajare

Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți a avut cinci candidați pentru postul de director, patru dintre ei optând și pentru funcția de adjunct, iar unul dintre ei a contestat nota de la proba de interviu, care i-a fost majorată de la 7,6 la 9, reușind astfel să obțină media 8,1. Totuși, un alt candidat are media mai mare decât acesta, și anume 8,4.

Unul din cei doi candidați la postul de director al Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni a contestat nota 9 primită la interviu, însă comisia care a reevaluat răspunsurile sale nu a modificat nota primită. Acesta a obținut nota 8 la proba scrisă, în timp ce contracandidatul său a fost notat cu 7,8, iar la proba interviului a primit nota 9,2. În acest caz, mediile sunt egale, astfel că pentru declararea câștigătorului concursului vor fi aplicate criteriile de departajare. Primul criteriu este punctajul la proba de interviu, apoi unitatea de învățământ la care este titular candidatul și gradul didactic cel mai înalt.

Un alt candidat, care s-a înscris la concurs atât pentru funcția de director, cât și pentru cea de director adjunct la Colegiul Tehnic Rădăuți, a contestat cele două rezultate de la proba de interviu, respectiv 8,2 și 8,6, iar comisia de reevaluare i-a mărit ambele note cu câte un punct. Cea mai mare medie a acestui candidat este 8,6, având în vedere că la proba scrisă a primit nota 7,6, însă contracandidatul său la postul de director adjunct are fix aceeași medie, iar pentru postul de director mai sunt doi candidați, iar unul dintre ei are media 8,8.

Domnica Gurău, care a candidat pentru funcția de director la Grădinița cu Program Normal ”Stejărelul” Cajvana, a fost notată cu 5,8 la proba interviului, iar după soluționarea contestației a reușit să obțină nota de trecere 7. Ea a obținut nota 8,4 la proba scrisă, astfel că media finală este 7,7, însă contracandidatul său la acest post a primit 10 la interviu și 7,6 la proba scrisă, având media 8,8.

Şcoala Gimnazială Specială ”Sf. Stelian” Rădăuți a avut doi candidați pentru funcția de director, iar Ilarion Levițchi a contestat nota obținută la interviu, însă a primit doar 0,2 sutimi în plus, rezultatul final fiind 6.8. Contracandidatul său a obținut nota 9,6 la interviu, iar la proba scrisă a avut nota mai mare cu 0,2 sutimi decât el.

O notă contestată de unul din cei doi candidați la postul de director la Şcoala Gimnazială Bivolărie a fost majorată de la 5,2 la 5,8, însă nota minimă de promovare a probei de interviu este 7.

La polul opus, au fost candidați care au primit note mai mici în urma contestațiilor depuse la proba de interviu, doi dintre ei fiind ”scoși” din concurs, deși inițial aveau note de promovare. Astfel, unul din cei doi candidați pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale Hârtop a contestat nota la proba de interviu, iar comisia de reevaluare i-a scăzut nota de la 7,2 la 6, astfel că a rămas în cărți doar contracandidatul său, care avea note mai mari la ambele probe din cadrul concursului. Tot cu o notă mișcorată s-a ales și un candidat care a avut nota 6 la interviu, iar după soluționarea contestației a obținut nota 4,8, dar și unul din cei doi candidați la postul de director al școlii Gimnaziale Zamostea, care a avut inițial nota 7, iar comisia de reevaluare i-a acordat nota 5,2 după contestație. În acest caz, contracandidatul său avea note mai mari atât la proba scrisă, cât și la interviu.

Astăzi, candidații care au exprimat mai multe opțiuni și au promovat proba de interviu vor alege postul dorit. Pe 17 decembrie IŞJ Suceava va publica lista directorilor promovați, după validarea rezultatelor finale. Deciziile de numire pe post vor fi emise în zilele de 20-22 decembrie, iar aplicarea lor se va face începând cu data de 10 ianuarie 2022. (Oana NUȚU)

Vezi si

Proiectul „Suceava, capitală de regiune”, reluat de Gheorghe Flutur

Președintele organizației județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur,  a prezentat din nou Suceava ca un …