Friday , April 19 2024

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna va fi inaugurat joi de premierii Ciucă și Șmyhal

Noul punct de trecere a frontierei între România și Ucraina de la Vicovu de Sus – Crasna va fi inaugurat de către premierii celor două țări, joi, la Vicovu de Sus, a anunțat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 9 noiembrie.

Premierii Nicolae Ciucă și Denis Șmyhal vor avea și o întrevedere bilaterală în care vor discuta despre situația de securitate din regiune și măsurile de sprijin din partea României.

„O altă decizie e legată de o hotărâre de Guvern prin care asigurăm începând de mâine (joi – n.r.) deschiderea unui nou punct de trecere întrre România și Ucraina. Este vorba despre trecerea frontierei de la Vicovul de Sus”, spune Nicolae Ciucă.

„Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei. Întreaga activitate va consta atât în inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile de sprijin pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”, încheie Ciucă.

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului se află adoptarea unei hotărâri prin care „asigurăm începând cu data de mâine deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus între România și Ucraina. Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei pentru inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală în care vom discuta despre situația de securitate și măsurile de sprijin din partea României”, a precizat premierul Ciucă.

„Obiectiv de Suceava” anunțase deja AICI că o informație vehiculată „pe surse” în parte din media cernăuțeană acredita o posibilă vizită la punctul de control Vicov-Crasna a premierului Ucrainei, Denis Șmîhal. De cealaltă parte, de la Suceava, nu a existat niciun fel de confirmare cu privire la o vizită a vreunui oficial guvernamental la inaugurarea punctului de trecere a frontierei de la Vicov-Crasna. (O.S.)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …