Friday , December 9 2022

Proiecte de 80 milioane de euro pentru aducțiune de gaz în 14 localități sucevene au fost admise ca eligibile pe fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat în cursul zilei de joi, 14 octombrie, că au fost admise ca eligibile mai multe proiecte de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul județului Suceava.
Respectivele proiectele fuseseră depuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare P.O.I.M.(2014-2020) privind dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România. Eligibilitatea lor a fost stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.
Județul Suceava a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 14 cereri de finanțare pentru 38 de UAT-uri. Asta deoarece o parte din cereri au fost depuse de Asociații de Dezvoltare Intercomunitară din care făceau parte cel puțin două UAT-uri.
“Până la această dată au fost admise ca eligibile 4 proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro în care sunt incluse localitățile Liteni, Salcea, Solca, Milișăuți Adâncata, Arbore, Burla, Fundu Moldovei, Hănțești,  Iaslovăț, Fântânele, Pojorâta, Udești și Verești. De asemenea se află în evaluare alte 4 proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru localitățile Botoșana, Cajvana, Comănești, Cacica, Dărmănești, Pârteștii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviței, Volovăț și Zvoriștea”, a declarat Gheorghe Flutur.
Șeful administrației județene sucevene a mai spus că sunt așteptate pentru a depune în curând cereri de finanțare localitățile Dolhasca, Vicovu de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Bunești, Coșna, Calafindești, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Dolhești, Dornești, Dumbrăveni, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Ilișești, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Mușenița, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroiești, Șerbăuți, Satu Mare, Șaru Dornei, Grămești, Grănicești, Vadu Moldovei, Vicovu de Jos, Todirești și Zamostea. (D.P.)

Vezi si

A fost inaugurată sala de sport de la Măriței – Dărmănești. Primarul Chidoveț: Este o investiție de aproape 2.000.000 de euro, finalizată într-un termen record, de 5 luni de zile

Primarul comunei  Dărmănești, Dănuț Chidoveț, a inaugurat vineri, 9 decembrie, sala de sport de la …

2 comments

  1. Penibil,au carat desenele in camp,sa vada muritorii cat de mult munceste ,,flutur” !

  2. Marginea nici macar nu a depus cerere de finantate.
    Foarte bun primaru’ !