Monday , December 5 2022

Programul evenimentelor organizate de Ziua Bucovinei

Manifestările încep de duminică, 27 noiembrie, cu un moment artistic susținut de ansamblul folcloric „Arcanul”. Luni, 28 Noiembrie, va fi dezvelită  statuia lui Iacob Zadik de pe aleea Unioniștilor, se va inaugura Turnul Unirii de la biserica Nașterea Maicii Domnului, de lângă Tribunal, se deschide Târgul de Crăciun, iar seara, la ora 18.00, vor fi aprinse luminile în Bradul de Crăciun din centrul Sucevei.

Primăria a stabilit programul evenimentelor de Ziua Bucovinei. Vor fi manifestări și pe data de 27 noiembrie, nu doar pe data de 28 noiembrie în Municipiul Suceava.

Deși, în mod oficial, aceasta este pe data de 28 noiembrie, o parte din manifestări au fost programate pentru data de 27 noiembrie! „Pe data de 27 noiembrie, pentru că este duminică, va fi susținut un moment artistic de către ansamblul folcloric „Arcanul” care este în mare parte finanțat de municipalitate. Evenimentul este în cinstea zilei de 28 noiembrie (Ziua Bucovinei), dar o facem duminică, 27 noiembrie pentru că a doua zi este luni, e zi de lucru. Pe data de 28 noiembrie, din partea Primăriei, vom dezveli statuia lui Iacob Zadik de pe aleea Unioniștilor, la ora 10:00. La ora 11:00 se va inaugura Turnul Unirii de la biserica Nașterea Maicii Domnului, de lângă Tribunal, iar acolo principal finanțator este Primăria Municipiului Suceava și s-a făcut un lucru bun. Acest Turn al Unirii trebuia inaugurat de acum doi ani de zile, dar nu s-a putut din cauza pandemiei și acum am convenit împreună cu domnul președinte (al Consiliului Județean, Gheorghe) Flutur și cu Arehiepiscopia să îi facem o inaugurare pe data de 28 noiembrie. La fel de important, la ora 18:00 aprindem luminile în Bradul de Crăciun. Tot așa cum a anunțat și Consiliul Județean Suceava – noi suntem parteneri pentru că punem la dispoziție esplanada Casei de Cultură și căsuțele – în data de 28 noiembrie se deschide și Târgul de Crăciun. Iar pe data de 1 Decembrie, la ora 12:00, va avea loc parada militară pentru Ziua Națională”, a declarat primarul Ion Lungu, în conferința de conferință de presă din 16 noiembrie 2022.

Întrebat dacă pe 1 Decembrie va fi “doar defilare”, edilul a răspuns că a avut discuții la Centrul Militar Județean și a răspuns că se respectă întocmai Ziua Națională de 1 Decembrie și că se face o paradă în mod tradițional, dar a spus că de vreo cinci ani de când s-a aprobat o lege în acest sens se pune la Suceava accentul pe Bucovina și a spus că „greutatea se pune pentru noi de Ziua Bucovinei”.

„Este paradă militară (de 1 Decembrie). Participăm cu toții acolo. Ne aducem respectul nostru pentru ziua de 1 Decembrie. Şi totuși, într-o anumită logică, dacă nu era ziua de 28 Noiembrie să se unească Bucovina cu România, nu știu dacă mai ajungeam la 1 Decembrie”, a concluzionat Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …