Monday , April 15 2024

Programul de curățenie în Suceava înainte de Paști începe lunea viitoare

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că începând din 13 martie și până pe 15 aprilie se va derula campania de curățenie de primăvară în municipiul Suceava, în trei etape: 13 – 24 martie „salubrizarea arterelor principale”, 27 martie – 7 aprilie „salubrizarea și întreținerea spațiilor din­tre blocuri”; 10-14 aprilie „curățenia în jurul lăcașurilor de cult”.

Începând cu data de 13 martie și până la 15 aprilie, se va derula campania de curățenie de primăvară în municipiul Suceava. Un anunț a fost făcut în acest sens de viceprimarul Lucian Harșovschi care, la conferința de miercuri a specificat că vor fi trei etape: 13 – 24 martie „salubrizarea arterelor principale”, unde vor fi curățate, măturate și spălate rigolele, străzile și trotuarele; 27 martie – 7 aprilie „salubrizarea și întreținerea spațiilor dintre blocuri”; 10-14 aprilie „curățenia în jurul lăcașurilor de cult”.

În ceea ce privește prima etapă, pe data de 15 martie, între orele 08:30 – 12:00, se va acționa pe Calea Obcinilor și strada Vasile Grecu și între orele 12:00 – 16:00, Calea Burdujeni, de pe Gheorghe Doja până la ieșirea spre Botoșani. În zilele de 16 martie și 17 martie, între orele 08:30-12:00, se va acționa pe străzile Mitropoliei și Ion Vodă Viteazul, respectiv străzile Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Mărăști și Veronica Micle.

Pe 20 martie, între orele 12:00 – 16:00, va fi o acțiune de curățenie pe Bulevardul George Enescu și străzile Mărășești și Universității. În zilele de 21 martie, 22 martie, 23 martie și 24 martie, curățenia se va desfășura între orele 08:00 – 12:00, pe Mărășești II, apoi strada Zamca, ulterior strada Petru Rareș pentru ca vineri, 24 martie curățenia să se axeze pe strada Vasile Alecsandri, cu precizarea că în aceeași zi va fi și o acțiune de curățenie, dar între orele 10:00 – 16:00, pe strada Mihai Viteazul.

Legat de această activitate, viceprimarul a spus că vor fi transmise anunțuri inclusiv prin intermediul asociațiilor de proprietari în sensul ca sucevenii să nu parcheze mașinile în zonele unde se va face curățenie.

Referitor la a doua etapă a campaniei de curățenie, Lucian Harșovschi a spus că așteaptă ca și din partea asociațiilor de proprietari să fie implicare.

Legat de partea a treia, viceprimarul Sucevei a spus că și a unităților de învățământ, dar și la locurile de joacă. De asemenea, se vor realiza acțiuni de curățenie atât în Parcul Şipote, cât și în Păduricea Zamca. (D.P.)

Vezi si

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat șantierul de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Vineri, 12 aprilie 2024, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a vizitat șantierul de restaurare și consolidare al …