Thursday , May 16 2024

Profesiile de învățătoare și educatoare, foarte atractive pentru sucevence

Programul de conversie profesională Pedagogia învățământului primar și preșcolar, din cadrul Facultății de Ştiințe ale Educației Suceava, a atras un număr foarte mare de candidați în ambele sesiuni de admitere la USV. Conducerea facultății a solicitat zilele trecute suplimentarea cu 20 de locuri cu taxă a cifrei de școlarizare pentru anul universitar 2022-2023, care a fost stabilită inițial la 80.

Programul de conversie profesională Pedagogia învățământului primar și preșcolar, din cadrul Facultății de Ştiințe ale Educației Suceava, se bucură de un real succes în sesiunile de admitere organizate de Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava. Conducerea facultății a solicitat zilele trecute suplimentarea cifrei de școlarizare pentru anul universitar 2022-2023 pentru că în sesiunea de admitere de toamnă s-au înscris zeci de candidați, depășind numărul de locuri cu taxă propuse inițial.

Facultatea de științe ale Educației a solicitat 20 de locuri cu taxă, ca urmare a faptului că numărul candidaților înmatriculați în luna iulie este 38, iar în sesiunea septembrie s-au înscris 63 de candidați, astfel că cifra de școlarizare de 80 de locuri a fost cu mult depășită. Solicitarea a fost aprobată în ședința Senatului USV din 13 septembrie a.c.

De precizat că toate locurile pentru studiile de licență scoase la concursul de admitere 2022, atât cele bugetate, cât și cele cu taxă, de la Facultatea de științe ale Educației au fost ocupate în prima sesiune, din iulie. S-a înregistrat concurență la ambele specializări din cadrul facultății, iar candidații admiși au medii mari.

Programele de conversie profesională organizate la USV se adresează atât cadrelor didactice încadrate în sistemul de învățământ preuniversitar, precum și absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă care doresc să se specializeze într-un alt domeniu decât cel pentru care posedă diplomă de licență. Odată încheiate cursurile unui program de conversie profesională, profesorii/ absolvenții vor putea să predea și disciplina pentru care au obținut diplomă după absolvirea programului de conversie.

Programele sunt la învățământ cu frecvență, funcționează doar în regim cu taxă, iar, la final, cadrele didactice trebuie să susțină un examen de absolvire. La sfârșitul studiilor de conversie profesională, absolvenții vor putea preda în școli și licee noua disciplină studiată. (Oana NUȚU)

Vezi si

Un premiu I și patru mențiuni, dar mai ales o selectare în lotul lărgit al României, la Olimpiada Națională de Chimie

Olimpiada Națională de Chimie pentru clasele VII – XII s-a desfășurat la Buzău, în perioada …