Monday , June 21 2021

Primul maraton de vaccinare anti-COVID-19 din Suceava va avea loc în acest weekend, la Liceul Ștefan cel Mare

Primarul Sucevei, Ion Lungu face apel la cetățeni să se vaccineze în continuare. La Iulius Mall se pot vaccina de acum încolo și cu serul produs de Johnson & Johnson, avantajul fiind acela că nu este necesar rapelul

În acest weekend va avea loc un prim maraton de vaccinare anti-COVID-19 la centrul din sala de sport a Colegiului „Ștefan cel Mare Suceava”. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 12 mai – prima ținută de primar în acest an în mod clasic, nu în sistem online – și la care primul subiect sau mai corect spus set de subiecte a fost legat de contextul pandemic actual.

Referindu-se la locația unde Primăria Suceava derulează acel maraton de vaccinare anti-COVID-19, Ion Lungu a spus că au fost mai multe analizate însă Direcția de Sănătate Publică nu și-a dat acordul pentru varianta unui maraton de vaccinare anti-COVID-19 pe esplanada Casei de Cultură și nici varianta de la Iulius mall nu a fost agreată deoarece la nivel național s-a stabilit că vaccinarea la orice fel de maraton de acest fel se face doar cu serul PfizerBioNTech și, întrucât la Iulius Mall se face vaccinarea cu serul de la Moderna s-a optat pentru sala de sport a CN „Ștefan cel Mare”. Acolo se făcea vaccinarea cu serul de la Oxford AstraZeneca, dar recent au fost organizate încă două fluxuri de vaccinare cu ser PfizerBioNTech pentru că interesul pentru Oxford AstraZeneca este în scădere.

Programul de vaccinare la maratonul respectiv va fi de vineri dimineață, de la ora 8:00, până duminică la ora 20:00, inclusiv pe parcursul nopților de vineri și sâmbătă. De asemenea, Ion Lungu a reiterat că vaccinarea la respectivul maraton nu presupune programarea prealabilă, ci doar solicitantul să prezinte cartea de identitate. Toate persoanele care doresc se pot prezenta la centru doar cu buletinul.

În contextul în care potrivit primarului, până la această dată din totalul persoanelor eligibile din municipiul Suceava s-au vaccinat 28,35% (fiind folosite 46.486 de doze de vaccin. 20.553 de persoane au primit ambele doze), Ion Lungu a făcut apel la suceveni să se vaccineze în număr cât mai mare „pentru a reveni cât mai curând la normalitate”. Anunțând că, începând de astăzi, la centrul de vaccinare anti-COVID-19 organizat la Iulius Mall s-a deschis și un flux de vaccinare cu ser Johnson & Johnson, edilul a menționat că ținta sa este în continuare aceea ca până la finalul lunii iunie să se vaccineze 50% din populația municipiului Suceava. „Dragi suceveni veniți să vă vaccinați la cele trei centre ale Primăriei dar și la centrul Drive Thru de la Shopping City. Vrem să intrăm în normalitate și să facem evenimente cu cât mai multă lume. Facem tot posibilul să crească numărul de vaccinări”, a spus primarul Ion Lungu. La centrul Drive Thru de la Shopping City s-au vaccinat 630 de persoane. (D.P.)

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …