Friday , June 21 2024

Primul bilanț al furtunii de marți seară din județul Suceava: incendii provocate de trăsnet, copaci căzuți, cabluri electrice rupte, acoperiș de bloc luat de vânt

42 de apeluri au fost înregistrate la 112 marți seară, în timpul furtunii anunțate prin RoAlert în județul Suceava. În Suceava și în mai multe localități au căzut copaci pe șosea și în gospodării, la Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești trăsnetul a provocat incendii, mai multe cabluri electrice au fost rupte pe raza unor localități din județ, iar de pe un bloc din Fălticeni vântul a luat bucăți de tablă.

Foto: Daniela Coțovanu

ISU Suceava a făcut un prim bilanț al stricăciunilor provocate de furtună în județ:

Au fost înregistrate incendii provocate de trăsnet în localitățile Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești.

Pe raza localităților Siret, Vatra Dornei, Volovăț, Frumosu, Dorna Arini, Neagra Șarului, Todirești, Fântâna Mare, Cumpărătura, Hânțești, Suceava, Udești, Chiril, Mălini, Mereni au căzut copaci fie pe șosea, fie în gospodării. Au intervenit, în misiuni de recunoaștere și intervențea operativă în situatii punctuale echipaje ale pompierilor militari și lucrători SVSU pentru a îndepărta arborii.

Mai multe cabluri electrice au fost rupte și crengi de copaci au căzut pe partea carosabila pe raza mai multor localități din județ, iar de pe acoperișul unui bloc de locuințe din Fălticeni vântul a smuls bucăți de tablă. Suprafata totala afectata a fost de 25 de metri patrati de tabla.

„Pompierii militari și/sau lucrătorii ISU din județul Suceava, din localitățile afectate, execută în continuare misiuni de recunoaștere și intervenție pentru sprijinirea populației.

Echipajele de intervenție ale furnizorului de energie electrică sunt direcționate punctual și succesiv la toate solicitările primite în urma manifestărilor fenomenelor meteo”, a anunțat ISU marți seară. (O.S.)

 

Vezi si

Peste 77% dintre elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au primit distincții la finalul anului școlar

La nivelul liceului, 44 de elevi (aproape 5%) au încheiat anul școlar cu media 10. …