Wednesday , April 7 2021

Primarul Lungu, după întâlnirea de la Ministerul Dezvoltării: „Prioritatea de grad zero este pregătirea proiectelor pe fonduri europene în perioada 2021 – 2027”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat în cursul zilei de marți, 6 aprilie, la o întrevedere dintre conducerea Asociației Municipiilor din România (structură asociativă al cărei prim-vicepreședinte este edilul sucevean) cu conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

„Am participat, astăzi, la o discuție pe teme legate de investiții pe fonduri guvernamentale și fonduri europene la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde a participat Domnul ministru Atilla Cseke”, a transmis primarul Ion Lungu.

Mai exact, edilul sucevean a precizat că a discutat despre modul de alocare a fondurilor din Programul Național de Redresare și Reziliență și a celor gestionate prin Compania Națională de Investiții. „Prioritatea de grad zero în perioada următoare este legată de pregătirea proiectelor pe fonduri europene în perioada 2021 – 2027, atât pe Programul Operațional Regional, cât și pe Programul Național de Redresare și Reziliență”, a conchis Ion Lungu. De asemenea, el a avut întâlniri la MDLPA, unde a deblocat semnarea contractului cu firma Solaris care a câștigat licitația pentru 15 autobuze electrice. „Totodată, am adus la zi plățile pentru cererile de plată la proiectele europene în curs de derulare”, a ținut să specifice edilul.

Totodată, primarul Sucevei a purtat discuții și la Compania Națională de Investiții în legătură cu două proiecte importante finanțate prin această structură centrală. „M-am întâlnit la Compania Națională de Investiții cu doamna Director general unde am discutat despre demararea procedurilor de licitație pentru proiectare și execuție la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava și pentru Baza sportivă tip I, de fotbal de dimensiuni UEFA, cu o tribuna de 500 locuri, pe care îl vom construi în cadrul Complexului sportiv din Zona Metro”, a spus primarul Ion Lungu.

Potrivit informării transmise de primar, acesta a participat la ședința Comisiei de Împrumuturi de la Ministerul de Finanțe și, de asemenea, a avut discuții legate de acordarea subvențiilor la termoficare în anul 2021, care intră sub incidența ajutorului de stat. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Câmpulungeanul Albert Hofman a fost convocat la naționala de juniori a României

Golgheter al Universității Cluj în primele 14 etape ale Ligii Elitelor sub 19 ani a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *