Monday , December 4 2023

Primarul Lungu: Piața George Enescu va fi dată în funcțiune luna viitoare

Conform primarului Sucevei, lucrările la Piața Mică și la parcarea subterană se apropie de finalizare, acum realizân­du-se partea de finisaje.  Ion Lungu a anunțat și transfor­- marea Pieței Ițcani în piață agroalimentară cu caracter permanent, în care vor fi comercializate produse cu amă­nuntul si cu ridicata (en-gros). “Anul viitor vom moderniza zona comercială din spatele Pieței Centrale, unde vom face o hală modernă”, a mai anunțat primarul Sucevei.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că lucrările la Piața George Enescu cu parcare subterană se apropie de finalizare, acum realizându-se  partea de finisaje.
Acesta a spus că în ședinta de Consiliu Local de joi  va fi trecută din domeniul privat în domeniul public al municipiului Suceava o suprafață de 108 mp de pe strada Saturn, pentru a putea finaliza lucrările de modernizare a străzii până va fi dată în funcțiune piața. De asemenea, sunt în curs de achiziție mesele noi pentru piață, în valoare de 353.000,0 lei.

Va fi o piață modernă, care va fi dată în funcțiune în luna iunie și care sunt convins că va fi apreciată de cetățenii din cartierul George Enescu, dar și de toți cei care vor intra în piață”, a declarat primarul Lungu.

De asemenea, în ședinta de Consiliu Local din 26 mai 2022 va fi supus aprobării un proiect de hotărâre care prevede transformarea Pieței Ițcani în piață agroalimentară cu caracter permanent și comercializare produse cu amănuntul si cu ridicata (en-gros), pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali și încurajarea consumării produselor locale.

”În prezent, în piața din Ițcani se realizează doar comercializarea cu amănuntul, iar piața este aproape goală. Anul viitor vom moderniza zona comercială din spatele Pieței Centrale, unde vom face o hală modernă, a mai anunțat primarul Sucevei. (O.S.)
 

Vezi si

Tânără de 18 ani din Suceava, salvată miraculos de neurochirurgii ieșeni

O tânără de 18 ani din Suceava a fost salvată miraculos de neurochirurgii de la …