Sunday , August 14 2022

Primarul Lungu anunță că iarna viitoare nu va fi majorat prețul gigacaloriei și încurajează rebranșarea la sistemul centralizat

“Avem toate șansele ca iarna viitoare să dăm căldură la același preț. Astăzi curtea de la Bioenergy geme de lemne, există o bază de plecare solidă. De aceea cetățenii nu trebuie să aibă niciun fel de emoții pentru că nici iarna viitoare nu vom majora prețul gigacaloriei”, a spus Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu a anunța că nu se mărește nici în iarna care urmează prețul la energia termică în sistem centralizat. El a precizat că a avut și va avea întâlniri cu operatorul serviciilor de distribuție a energiei termice – Thermonet – și cu producătorul de energie termică – Bioenergy – dar și că va avea loc în discuție și cu cei de la asocițiile de proprietari.

Prezentând o anumită situație din care rezultă că unii suceveni ale căror apartamente sunt încălzite prin centrale proprii pe gaz metan cer rebranșarea la sistemul centralizat, primarul a spus că deși nu este un număr foarte mare – edilul făcând referire la numai 15 cazuri de acest gen –  este un lucru pe care el ca primar îl încurajează.

„Chiar dacă cifra nu este spectaculoasă , îi îndemn pe cetățeni să revină în număr cât mai mare la sistemul centralizat”, a spus primarul Ion Lungu într-o recentă conferință de presă. Iar unul din motive ține de faptul că nu are în plan majorarea tarifului la energia termică pentru populație. „Avem toate șansele ca iarna viitoare să dăm căldură la același preț. Astăzi curtea de la Bioenergy geme de lemne există o bază de plecare solidă. De aceea cetățenii nu trebuie să aibă nici un fel de emoții pentru că nici iarna viitoare nu vom majora prețul gigacaloriei”, a spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O asociere formată din cunoscute firme locale va reabilita ansamblul de clădiri de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Licitația pentru «Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții: …

One comment

  1. primaru are glume in program. pot sa pun pariu ca nu va reveni nimeni la sistemul centralizat , ci vor continua debransarile. chiar daca nu se scumpeste gicacaloria au grija cei de la thermonet sa factureze mai mult decit energia produsa , pe scurt sa-i fure pe suceveni de la sar capacele . Au si rapsuns : ” asa arata aparatul” , aparat montat si citit tot de ei .