Friday , May 24 2024

Primarul din Sucevița, trimis în judecată după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de peste 2 la mie

Dorin Ioan Pînzar, primarul comunei Sucevița, aflat la volanul unui Logan, a fost oprit de poliție pe 17 februarie, la ora 3.30, chiar în fața sediului primă­riei. El mirosea puternic a alcool și fiind testat cu etilotestul a rezultat o alcoolemie de de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la Spitalul din Rădăuți unde i s-au prelevat probe biologice care au arătat că primarul avea o alcoolemie de 2,29 g/l alcool pur în sânge (prima probă). Pînzar a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiind acuzat de  conducere a unui vehicul sub influența alcoolului

Dorin Ioan Pînzar, primar (PSD) al comunei Sucevița din anul 2012, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că joi, 17 februarie 2022, în jurul orelor 03.30, lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pe DN 17A, în dreptul Primăriei comunei Sucevița, un autoturism Dacia Logan.  Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui  Pînzar Ioan, primarul comunei Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nereguli. Întrucât numitul Pînzar Ioan emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Conform procurorilor rădăuțeni, ca urmare a prelucrării mostrelor biologice de sânge prelevate s-a stabilit că Pînzari avea o alcoolemie de 2,29 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, iar la a doua probă o alcoolemie de 2,05 g/l alcool pur în sânge.

Pînzar Ioan nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice începând cu data de 17.02.2022, până la soluționarea cauzei penale.

Dorin Ioan Pînzar (PSD) este primar al comunei Sucevița din anul 2012, de-a lungul acestor ani el fiind implicat în numeroase scandaluri privind afaceri dubioase desfășurate cu apropiați de-ai săi.

Trebuie menționat faptul că de la producerea evenimentului și până astăzi, nici Pânzari, nici Primăria Sucevița și nici PSD – partidul pe care-l reprezintă în zonă, nu au avut o poziție oficială referitoare la acest incident grav în care a fost implicat edilul din Sucevița. (O.S.)

 

Vezi si

Drum proaspăt asfaltat în Siret. Cum a întors Flutur în favoarea lui o ”glumiță” de campanie care a făcut valuri pe Internet

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, au trimis o fotografie …