Saturday , March 25 2023

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a fost eliberat în al doilea dosar și a scăpat de controlul judiciar în primul

Miercuri, 8 februarie 2023, Judecătoria Suceava a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia și a decis plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile în acest caz.

Acesta a fost reținut marți, 7 februarie, pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu. Alături de el au mai fost reținuți marți fiul său, Alin Andriciuc, și o altă persoană. Și aceștia au fost eliberați miercuri din arest și au fost plasați sub control judiciar.

Primarul Andriciuc a fost  acuzat din nou de abuz în serviciu, după ce, în luna august a anului trecut, în urma unor percheziții, s-a descoperit că o fabrică de ambalaje aparținând fiului edilului era branșată ilegal la rețeaua de curent electric. Fabrica lui Alin Andriciuc este amplasată în Mihoveni, comuna Șcheia, iar pe lângă branșarea ilegală la rețea, facturile ar fi fost suportate ani de zile de Primăria condusă de Vasile Andriciuc.

Pe lângă primar și fiul său, marți a fost reținută și o altă persoană, acuzată că a realizat branșamentul ilegal de la firma respectivă.

Săptămâna trecută Vasile Andriciuc a mai fost reținut pentru 24 de ore, fiind apoi plasat sub control judiciar, tot pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar, în care era acuzat că a plătit utilitățile la Baza Sportivă din Sf. Ilie, închiriată unei firme. De asemenea, primarul din Șcheia mai era acuzat că a redus ilegal chiria pentru un cabinet stomatologic privat care funcționa într-o școală din comună.

Și în acel dosar primarul Andriciuc a fost eliberat după 24 de ore, fiind plasat sub control judiciar. El a contestat măsura controlului judiciar, iar miercuri, 8 februarie, judecătorii au admis contestația sa și au revocat măsura controlului judiciar. (O.S.)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …

One comment

  1. Maximilian Musat

    Mai grav este ca sunt si alti “beneficiari” ai sponsorizarii primarului,si vai,daca se afla…