Wednesday , February 1 2023

Primăria Suceava va scoate la concurs posturi de medici școlari și asistenți medicali la școli

Primăria Suceava vrea să scoate la concurs 13 posturi de medici și 16 de asistent medical pentru școlile din municipiu.

Primarul Ion Lungu a declarat, în conferința săptămânală de presă, că în viitorul apropiat se așteaptă să primească aprobarea de la Ministerul Sănătății, iar personalul medical va fi plătit de la bugetul de stat deși va figura în organigrama Primăriei.

Demersul primarul Ion Lungu a fost justificat de acesta prin aceea că școlile din municipiul Suceava se confruntă cu o lipsă acută a personalului medical. Între altele, primarul a arătat că sunt unele grădinițe care nu au nici măcar un asistent medical și a dat ca exemplu grădinița „Țăndărică”.

„Avem o problemă mare în sensul în care nu toate unitățile de învățământ au asistență medicală. Medicii sunt insuficienți deservesc două trei școli iar asistenți medicali nu sunt în toate unitățile de învățământ. Ei sunt repartizați pe centre bugetare dar sunt centre bugetare care cuprind câte două trei unități de învățământ. Ar trebui în mod normal ca fiecare grădiniță să aibă câte un asistent medical măcar. Unele dintre ele nu au nici măcar un asistent spre exemplu grădinița țăndărică din Burdujeni dar și altele”, a spus Ion Lungu.

Din punctul său de vedere fiecare unitate școlară ar trebui să aibă un asistent medical titular și, dacă e posibil, chiar un medic. Dacă nu vor fi la toate unitățile de învățământ arondate la centrele bugetare de pe raza municipiului Suceava, atunci primarul speră ca măcar asistenții medicali să fie permanenți și fiecare centru bugetar să aibă un medic coordonator. (D.P.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …