Wednesday , July 6 2022

Primăria plătește muzica, oamenii să vină cu voie bună la Zilele Sucevei!

Concertele de Zilele Sucevei vor avea loc în weekend, dar primarul Ion Lungu a spus că manifestările au început, practic, cu procesiunea care a avut loc miercuri seară și la care a anunțat că va participa.

În ce privește concertele, primarul Sucevei a reiterat în conferința de presă de miercuri dimi­neață programul acestora. „Zilele Sucevei, sigur, așa cum am spus, încep pe 24, (continuă pe) 25, 26, dar de fapt de astăzi începe (cu) acest pelerinaj cu Sfântul prin oraș și bineînțeles că voi participa. Pe data de 25, așa cum am anunțat, este spectacol de muzică ușoară: Alexandra Cuza în deschidere și concert extraordinar Andra. Iar pe data de 26 iunie, The Motans, începând cu ora 19:00 și concert extraordinar INNA care se va termina seara, cu un foc de artificii, estimăm noi în jurul orei 21:30”, a declarat primarul Ion Lungu.

De altfel, edilul a explicat și motivul pentru care a optat ca, altminteri tradiționalul spectacol de muzică po­pulară de Zilele Sucevei, să fie susținut în acest an doar de soliști de pe plan local.  Tot în conferința de presă de miercuri, 22 iunie, edilul a dat citire numele artiștilor care vor evolua pe scena din centrul Sucevei în seara zilei de 24 iunie. „Vom avea, pe lângă evenimentele anunțat, în ziua de 24 spectacolul de muzică populară și aici trebuie să spun foarte clar că avem două variante: să luăm o formație gen „Lăutarii de la Chișinău” care, mă rog, ia tot atâția bani sau să dăm posibilitatea artiștilor suceveni – care nu au cântat atâta timp cât a fost pandemia – să îi încurajăm să cânte. Vor cânta: Călin Brăteanu, Andra Matei, Margareta Clipa, Sorin Filip, Alexandru Brădățan, Nicoleta Cojocaru, Dana Dăncilă, Laura Olteanu, Roxana Lupu Moroșan, Eliza Hechelciuc, Adriana Bucevschi, Clara Ioana Hurjui, Laura Haidău, Marius Zgâianu, Alexandru Recolciuc, Ioana Stamate, Gabriela Teișanu, Doina și Ciprian Petroaie, Adriana Crainiciuc”, a spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Crescută de un asistent maternal, Alina a ales să devină asistent social și să ajute, la rândul ei, pe cei în nevoie

 Alina nici nu avea doi ani împliniți când a ajuns în grija statului, fiind plasată …