Friday , May 7 2021

Prima întâlnire, online, între administrațiile de la Suceava, Cernăuți, Schwabben și Mayenne de când a început pandemia

„Este prima întâlnire pe care o avem de la începutul pandemiei și este semnalul că ne pregătim cu toții pentru revenirea la normalitate, iar acum, pe vreme rea, trebuie să ne pregătim pentru vremuri bune”, a precizat Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în cursul zilei de joi, 8 aprilie, au fost reluate, în sistem online, discuțiile cu partenerii din regiunea Schwaben, departamentul Mayenne și regiunea Cernăuți în vederea pregătirii unor proiecte comune pe care cele patru entități administrative europene să le deruleze în perioada următoare.

Din partea Consiliului Județean Suceava au participat președintele Gheorghe Flutur, vicepreședintele Niculai Barbă, administratorul public, Irina Vasilciuc și directorul Serviciului Diaspora și parteneriate Externe, Gabriela Dugan.

Partenerii Sucevei au fost reprezentați de Martin Sailer, președintele Parlamentului Districtual Schwaben, Olivier Richefou, președintele Consiliului Departamental Mayenne și Serghei Osaciuc, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, pe ordinea de zi a întâlnirii s-au regăsit atât proiecte consacrate, cât și proiecte noi, adaptate la contextul actual pandemic. „Este prima întâlnire pe care o avem de la începutul pandemiei și este semnalul că ne pregătim cu toții pentru revenirea la normalitate, iar acum, pe vreme rea, trebuie să ne pregătim pentru vremuri bune”, a precizat Gheorghe Flutur.

În debutul ședinței a fost prezentată situația în contextul pandemiei în fiecare dintre cele patru regiuni, modul în care se acționează și o succintă estimare a evoluției vieții economico-sociale în perioada următoare. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat o serie de propuneri privind proiecte care ar putea fi derulate în comun atât în perioada pandemiei cât și după revenirea la normalitate. Astfel, în perioada următoare, ar putea fi organizată o serie de întâlniri și evenimente online la care să participe în special tineri din cele patru regiuni pe domenii cultural-sportive și de administrație.

În contextul dezvoltării parteneriatului cu regiunea Cernăuți, președintele Gheorghe Flutur susține că va milita pentru deschiderea a noi puncte de trecere a frontierei România-Ucraina, între județul Suceava și regiune Cernăuți, la care partea ucraineană a subliniat faptul că se va pregăti alocarea de sume pentru realizarea drumurilor de acces aferente.

Președintele Gheorghe Flutur le-a transmis partenerilor că proiectele pentru tineri trebuie să fie prioritare odată cu relaxarea restricțiilor. A propus realizarea unui festival al tineretului pe platoul Rarău, pelerinaje, drumeții, la care sunt așteptați să participe tineri din țările partenere și din întreaga lume. Președintele Gheorghe Flutur a subliniat încă o dată potențialul turistic al Bucovinei și rolul important pe care îl are Aeroportul Internațional „Ştefan Cel Mare” Suceava în dezvoltarea turismului și pentru mediul de afaceri în județul Suceava. Pentru perioada următoare județul Suceava are în vedere promovarea de proiecte în domeniul infrastructurii, sănătate, cultură și turism, acordând o atenție deosebită atragerii de fonduri europene pentru finanțarea acestora. În final s-a convenit ca întâlnirile să aibă loc în continuare în format online, între echipe de lucru pe diferite domenii, prima întâlnire fiind stabilită foarte curând, pe 13 aprilie 2021. (D.P.)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …