Sunday , June 26 2022

Prefectul Sucevei va fi de la PNL. Este foarte posibil ca ambii subprefecți să fie propuși de PSD

PNL va fi partidul care va desemna persoana viitorului prefect al județului Suceava și toate datele arată, cel puțin deocamdată, că Alexandru Moldovan ar fi cel care va fi susținut în continuare de liberali pentru a continua activitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Informația a fost vehiculată și în media centrală și în mediul politic local, atât de la PSD, cât și de la PNL.

Unul din argumentele pentru ca PNL să aibă prefect la Suceava a fost acela că județele care au miniștri de la un anumit partid politic să aibă și prefect de la acel partid.

În ceea ce privește subprefecții de Suceava, părerile au fost împărțite, mulți preferând să nu se pronunțe. Totuși, ultimele date din surse convergente arată că „mandatul cu care s-a pornit la negocieri a fost ca în situația în care prefectul va fi de o anumită culoare politică, atunci subprefecții să fie de cealaltă culoare politică”.

Reiterăm că din ambele partide politice au venit același gen de informații, prin urmare nu este deloc exclusă varianta ca PSD să aibă, totuși, doi subprefecți la Suceava. Un astfel de scenariu este însă abordat „cu prudență” în ambele partide deoarece în ambele se are în vedere faptul că rezultatul final al negocierilor privind subprefecții încă nu a fost stabilit 100% și, cel puțin teoretic, ar putea fi încă unele modificări.

Din cât se pare, unul dintre potențialii subprefecți de la PSD ar fi Cristian Macsim, numele său fiind vehiculat și la data la care se punea problema în coaliția de guvernare ca acolo unde sunt președinți de consilii județene de la un partid de guvernământ să fie prefecți de la celălalt partid. Rămâne însă de văzut în ce măsură va fi această variantă concretizată deoarece sunt semnale că în PSD ar fi și alte persoane „testate” pentru fotoliul de subprefect. (D.P.) 

Vezi si

Tot felul de ghicitoare și clarvăzătoare încă își mai încearcă norocul printre suceveni

Evenimentele religioase, culturale și artistice care se desfășoară de Zilele Sucevei generează un sentiment de …