Tuesday , April 23 2024

Prefectul Sucevei cere măsuri sporite după ce 3 mașini au fost incendiate la Rădăuți

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, cere măsuri sporite structurilor MAI, să dubleze eforturile pentru a rezolva trei cazuri de incendiere a unor mașini.

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la două autoturisme pe raza municipiului Rădăuți, pe strada Zimbrului, luni dimineața, la ora 4.55. „La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la două autoturisme cu pericol de propagare la o casă învecinată. În urma incendiului au ars ambele autoturisme în proporție de aproximativ 90%”, spun pompierii suceveni. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.  Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa învecinată.

Evenimentul de luni dimineață vine după ce joi, 22 decembrie, o mașină a unui preot din Rădăuți a fost incendiată.

Între cele două cazuri nu s-a stabilit deocamdată o legătură, iar Poliția nu a anunțat încă soluționarea niciunuia dintre aceste evenimente.

În aceste condiții prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, cere măsuri sporite.

„Indiferent de motivație, producerea unor asemenea fapte cu un profund caracter antisocial nu poate fi acceptată sau tratată cu ușurință. Cetățenii sunt îndreptățiți să solicite și să beneficieze de un climat de liniște și siguranță, iar instituțiile statului sunt datoare să-l ofere, zi de zi și ceas de ceas. Am solicitat tuturor structurilor MAI cu atribuții în acest sens să-și dubleze eforturile și să facă lumină în aceste cazuri, astfel încât rădăuțenii, toți cetățenii județului să se simtă în siguranță”, a spus Moldovan. (O.S.)

 

Vezi si

2,7 milioane de euro pentru drumul de acces către Sala Polivalentă a Sucevei

În ședința de joi, 28 aprilie a Consiliului Local Suceava va fi supus aprobării un …