Wednesday , February 28 2024

Prefectul Moldovan nu acceptă revenirea ”lotului Obreja” la vechile posturi de la Permise

Prefectul Alexandru Moldovan nu este de acord cu revenirea la vechiul loc de muncă al vreunuia dintre polițiștii care au făcut parte din așa-numitul „lot Obreja”. „Noi refacem acolo o echipă. Mai este mult până vor reuși să se ridice la nivelul așteptărilor”, a spus, printre altele, prefectul despre cei din lotul Obreja.

Despre acest aspect, prefectul Sucevei a spus în conferința de presă de joi, 2 martie, că nu este de acord și că face aceste precizări în cadrul respectiv ca urmare a unei întrebări adresate de un jurnalist – căruia nu i-a dat numele – și căruia Alexandru Moldovan i-ar fi transmis că răspunsul îl va da în conferință.

Fiind prima conferință de presă din acest an, prefectul Alexandru Moldovan nu a ratat ocazia de a puncta acest aspect, precizând că revenirea la locul de muncă a celor din lotul Obreja – fie pe partea de probă teoretică, fie pe partea de probă practică – nu se va întâmpla atâta timp cât el va fi prefect. „Anul trecut, în luna decembrie, instanța a ridicat controlul judiciar în cazul persoanelor trimise în judecată în așa-zisul «lot Obreja», iar unii dintre agenți au solicitat să revină la vechile locuri de muncă. Atâta vreme cât voi fi prefect, niciunul dintre ei nu va mai lucra la Serviciul Permise și Înmatriculări nici pe partea de examinare teoretică, nici pe cea practică.”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan. Din punctul său de vedere, respectarea dreptului legal la muncă se poate face și fără a-i reintroduce pe membrii „lotului Obreja” pe vechile posturi. Ulterior, prefectul județului Suceava a răspuns unei întrebări și a precizat că din informațiile pe care le are, trei dintre angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) care sunt trimiși în judecată în „lotul Obreja” au cerut să se întoarcă la locurile de muncă inițiale.

De asemenea, despre comisarul șef Radu Obreja, prefectul Alexandru Moldovan a precizat doar că este detașat la IPJ Suceava.

Pe de altă parte, prefectul a ținut în conferința de presă respectivă să facă și o prezentare a realizărilor la acest serviciu, menționând că s-a implicat foarte mult și că a reușit să aibă rezultate remarcabile, dând ca exemplu numărul de posturi deblocate pentru ca în acest fel să poată fi adusă cât mai aproape de normal situația de la SPCRPCÎV Suceava.

El a menționat că atunci când a preluat actualul mandat de prefect decalajul era de 6-8 luni și că erau doar doi examinatori pentru proba practică, iar în prezent în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor sunt 16 angajați care pot fi examinatori pentru proba practică.

Totodată, Alexandru Moldovan a subliniat că prin eforturile făcute s-a ajuns ca decalajul între proba teoretică și cea practică a examenului pentru permisul auto să fie la Suceava de 38 de zile, mai mic decât în multe alte județe din țară.

Astfel, în cadrul aceleiași conferințe de presă, prefectul județului a explicat că în primele două luni ale acestui an în cadrul Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări Suceava au fost examinați 4.915 candidați la proba teoretică (comparativ cu 4.201candidați în aceeași perioadă din anul precedent) și 3.748 candidați la proba practică (în aceeași perioadă din 2022 fiind 2.280 candidați), iar că la data de 2 martie, primul loc disponibil pentru programare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere este începând cu data de 13 aprilie 2023.

De asemenea, el a exemplificat și cu privire la rezultatele din primele două luni din acest an, în cadrul Compartimentului Permise de Conducere față de care a menționat că s-au efectuat 7.676 operațiuni de preschimbare a permiselor de conducere: 4.574 operațiuni în aceeași perioadă a anului 2022. La acest compartiment, primul loc disponibil pentru programare la ghișeu în vederea preschimbării permiselor de conducere este pe 3 martie 2023, programările făcându-se de la o zi la alta.

Reamintim că angajați ai SPCRPCÎV Suceava au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție legate de eliberarea de permise de conducere prin fraudarea probelor, teoretică și practică, din cadrul examenului pentru obținerea permisului auto și obținerea unor sume uriașe de bani din măsluirea examenelor respective. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Peste 600 de șoferi amendați de polițiști în cadrul acțiunilor din week-end-ul trecut

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de …