Wednesday , November 30 2022

Prefectul anunță că va face publice informații despre numărul persoanelor vaccinate în instituțiile publice

Deocamdată, Alexandru Moldovan a prezentat date referitoare la Consiliul Județean, unde toată conducerea instituției este vaccinată, iar în rândul personalului angajat ponderea vaccinării este de 82,2%. Prefectul a spus însă că “în perioada următoare vom centraliza și prezenta situația vaccinării la nivelul conducerii și angajaților celor 114 unități administrativ – teritoriale din județ, precum și al instituțiilor publice care au reprezentanți în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Colegiul Prefectural”

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că va face publice informații de ordin personal (care în mod normal ar trebui să fie găsite în dosarul medical) al unor persoane cu funcții publice. La fel, în contextul actual pandemic, prefectul a explicat că informațiile comunicate vor fi cu privire la situația vacccinărilor împotriva virusului SARS-CoV-2 din instituțiile publice.

Deocamdată, prefectul a început cu Consiliul Județean Suceava, cel mai probabil informațiile fiind transmise chiar de la nivelul conducerii. Astfel, după cum a spus prefectul, toată conducerea instituției (Președinte Consiliul Județean; vicepreședinți Consiliul Județean; Administrator public al județului; Secretar general al județului Suceava) este vaccinată iar cât privește personalul angajat, ponderea vaccinării este de 82,2%. Concret, din cei 191 salariați 157 sunt vaccinați.

Desigur, în condițiile în care avizul de legalitate pentru actele administrației publice locale – hotărâri de consiliu local/consiliu județean și dispoziții – sunt date tot de la Instituția Prefectului – Județul Suceava, iar se poate prezuma o oarecare abordare pe care ar putea-o avea față de primării. „Facem precizarea că în perioada următoare vom centraliza și prezenta situația vaccinării la nivelul conducerii și angajaților celor 114 unități administrativ – teritoriale din județ, precum și a instituțiilor publice care au reprezentanți în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Colegiul Prefectural”, a transmis Alexandru Moldovan. Având în vedere că este reprezentant al Guvernului în teritoriu, ar putea avea un oarecare „ascendent” față de conducerile instituțiilor deconcentrate. Față de acestea însă prefectul nu a făcut, cel puțin deocamdată, nicio referire cu privire la o eventuală perioadă în care va avea loc publicarea unor informații despre vaccinare. (D.P.)

Vezi si

Doi judecători ai Curții de Apel Suceava, eliberați din funcţie ca urmare a pensionării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie a 36 de magistraţi, …

One comment

  1. Eu vreau sa stiu cati sunt vaccinati la dedeman, carrefour, lidl, auchan, bazar, etc.