Thursday , January 26 2023

Poveste horror. Cum a fost prins individul de nici 18 ani care a spânzurat și înjunghiat de peste 40 de ori un câine 

Miercuri, 18 ianuarie 2023, un tânăr de 18 ani, din Vatra Moldoviței, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că, în cursul anului trecut, a ucis prin cruzimi și a rănit doi câini. Faptele s-au petrecut în februarie anul trecut  la Horodniceni, tânărul locuind în acea vreme la un cumnat al său. Ancheta a durat mult, îngreunată și de faptul că în momentul săvârșirii atrocităților individul avea doar 17 ani și 11 luni, deci era minor. Un minor însă rău, crud și mincinos. Ieri, după reținerea individului, reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”, cei care au sesizat Poliția Animalelor despre blestemățiile de la Horodniceni,  au făcut publică toată ”istoria” acestui caz.
O poveste șocantă, despre cum un adolescent de 17 ani și 11 luni a pus un copil de 10 ani să filmeze cum spânzură și bagă de peste 40 de ori cuțitul într-un câine. Cazul a fost descoperit după ce filmarea a ajuns la o fetiță (sora micuțului pus să filmeze) care a început să plângă la ore și i-a arătat grozăvia învățătoarei. A doua zi dimineață a ajuns la poarta individului o armată întreagă de oameni (vreo 5 polițiști de la Poliția Animalelor Suceava, alți polițiști de la secție, un criminalist din Fălticeni, reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”), de care derbedeul și-a bătut pur și simplu joc. A spus inițial că a îngropat câinele ucis, purtându-i pe toți până la o groapă de gunoi. Ajuns acolo, a început să sape, pentru ca apoi să spună că, de fapt, câinele a înviat, e acasă, nevătămat. Ajunși din nou cu toții acasă la tânăr, acesta le-a arătat un câine, aproape, insistând că acesta este cel spânzurat și înviat. Și acest animal era însă  înjunghiat în zona gâtului și înțepat superficial de câteva ori cu cuțitul. Individul a fost dat de gol însă de faptul că în înregistrare se aude cum copilul care filmează spune la un moment dat: «Dacă e al meu, te omor mâine dimineață eu pe tine!»
Citiți mai jos filmul grozăviilor de la Horodniceni, relatat de Asociația ”Casa lui Patrocle”:
”Azi a venit timpul să vă povestim despre cea mai șocantă crimă și ucidere a unui animal petrecută vreodată aici, în județul Suceava. Faptă de o cruzime fără precedent trăită anul trecut pe vremea asta, în Horodniceni. Vorbim abia acum, căci azi, la aproape un an de la deschiderea dosarului penal, criminalul a fost reținut în arest.
Un minor spânzură un câine. Apoi ia cuțitul și îl înjunghie în gât de zeci de ori. Câinele nu mai mișcă, este deja mort. Îl dezleagă din copac, îl pune pe pământ și continuă. Ia cuțitul și începe să-l înjunghie iar. Se străduie să-i taie gâtul cu totul, să-l decapiteze. (…) Acest biet câine este înjunghiat de cel puțin 40 de ori.
În tot acest timp, un copil de vreo 10 ani filmează toată scena cu telefonul. Un copil!
În noaptea de 10 februarie 2022, Asociația ”Casa lui Patrocle” a primit  filmarea de la o doamnă învățătoare. Femeia a văzut o fetiță plângând la ore, iar întrebând-o ce s-a întâmplat, biata copilă i-a mărturisit că fratele său i-a trimis o filmare despre cum a ucis un câine. Filmul circula pe mai multe grupuri ale copiilor.
În acea noapte, a fost  anunțată Poliția Animalelor, iar în dimineața următoare toate autoritățile erau deja la poarta acestui criminal.
”Ceea ce s-a întâmplat acolo a sfidat scenariile filmelor polițiste, inteligența poliției, dar și-a noastră„, spun cei de la ”Casa lui Patrocle.
 Infractorul, care avea la vremea aceea 17 ani și 11 luni, minor așadar, conduce pe toată lumea la locul faptei și arată copacul unde a spânzurat câinele. Poliția insistă să spună unde este cadavrul câinelui. El spune că l-a îngropat, aduce o lopată, începe să sape. În câteva minute își schimbă declarația și  spune că de fapt nu l-a îngropat, ci l-a aruncat într-un sac la marginea satului.
O armată întreagă de oameni (vreo 5 polițiști de la Poliția Animalelor Suceava, alți polițiști de la secție, un criminalist din Fălticeni, reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle” și infractorul cărându-și lopata) a plecat în cealaltă parte a satului să caute sacul. Au ajuns la o groapă de gunoi unde erau zeci de saci, dar nici urmă de cadavrul câinelui. Aici urmează momentul culminant când acest infractor sfidează din nou pe toată lumea spunând  că de fapt câinele nu a murit, ci a înviat și este acasă în ograda lui.
”Ne întoarcem cu toții, traversăm iar satul pe jos, el în fruntea noastră flancat de polițiști și târâindu-și lopata. Parcă eram într-un film prost (ca să nu spunem altfel) în care acest derbedeu își bătea joc de vreo 10 oameni. În curtea sa ne-arată un câine aproape identic cu cel pe care l-a ucis insistând că acesta este cel spânzurat și înviat. Cum auziți. Luându-l în brațe am realizat că și acest câine era înjunghiat în zona gâtului și înțepat superficial de câteva ori cu cuțitul. Rugăm să vă imaginați scenariul pe care-l trăiam acolo cu toții.
Însă, uitându-ne iar și iar la filmarea crimei, găsim detaliul care azi a băgat acest infractor în arest: copilul care filmează spune la un moment dat: «Dacă e al meu, te omor mâine dimineață eu pe tine!», povestesc îngroziți reprezentanții Asociației de protecție a animalelor.
Așadar erau doi câini, frați, aproape identici. Unul era al infractorului, unul al copilului care filma. Unul cel ucis, altul doar înjunghiat și care a  scăpat cu viață.  Celui rănit i s-a dat Ordin de Plasare în adăpost, a ajuns la ”Casa lui Patrocle”, a fost internat și operat și acum este bine.
”A trecut un an. Un an în care am așteptat o veste din partea autorităților. Un an în care am stat cu această filmare în telefoane și ne-am rugat să se facă dreptate. Azi am primit un telefon de la șefa Poliției Animalelor Suceava care ne-a dat vestea cea mare. Criminalul a fost azi reținut în arest pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de ‘ucidere a animalelor cu intenție, fără drept’ și ‘rănirea sau schingiuirea animalelor’.
Ireal, oameni buni! Infractorul minor la momentul săvârșirii acestei atrocități, fapt care a îngreunat mersul anchetei. Avea 17 ani și 11 luni! Vorbeam singuri când i-am aflat vârsta! Un pericol pentru societate! Apoi copilul de 10 ani care filmează și trimite filmarea altor copii! Oare care-i viitorul acestui copil? Surioara sa care primește filmarea și începe să plângă la școală! Criminalul care spune că a îngropat câinele, apoi că l-a aruncat într-un sac, apoi că a înviat! Modul cum ucide câinele! Faptul că nu se poate opri din a-l înjunghia nici măcar după ce-l vede mort! În timpul săpăturilor găsim de fapt alt cadavru de câine, pesemne și acesta ucis. Premeditarea cu care a comis faptele!! Da, a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârșit faptele cu discernământ”,  spun, oripilați, cei de la ”Casa lui Patrocle”, Asociația ținînd să mulțumească Poliției Animalelor Suceava pentru implicare. ”O mână de oameni buni, faini, responsabili, muncitori, alături de care facem echipă ca la carte!”. (O.S.)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …

Leave a Reply

Your email address will not be published.