Saturday , August 13 2022

Posturile de la Permise vor fi scoase la concurs, inclusiv al șefului serviciului

Dacă se vrea, se poate! Cel puțin așa rezultă din informația pe care prefectul Alexandru Moldovan ne-a comunicat-o cum că inclusiv funcția de șef-serviciu de la Permise Auto va fi scoasă la concurs iar asta în condițiile în care de fiecare dată când s-a mai încercat asta în anii trecvuți răspunsul era că nu se poate.

Prin urmare, Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule Suceava era într-un cumplit deficit de personal. După cum ne-a spus prefectul Alexandru Moldovan, situația grea de la Serviciul de Permise Auto este pe cale să fie rezvoltată într-un mod chiar neașteptat după părerea celor mai mulți.

Prefectul Alexandru Moldovan a evitat să își facă un laudatio în acest sens, dar a explicat că a mers pe principiul „nu există <NU se poate!>” și a spus că nu s-a putut concentra înm cel de-al doilea mandat al său de la bun început asupra soluției optime la SRPCIV deoarece încă mai erau de rezolvat lucruri legate de pandemie iar apoi o altă parte din eforturi și energie a trebuit îndreptată spre rezolvarea sau măcar gestionarea unor situații cu mari probleme la Siret. Totuși, într-un final s-au găsit soluții juridice la nivelul Ministerului de Interne, motiv pentru care prefectul a mulțumit celor care l-au ajutat și a dat asigurări că soluția de a face angajări la SRPCIV Suceava în condițiile în care posturile erau blocate în așa numitul caz al „lotului Obreja” este una legală iar maniera este cât se poate de corectă procedural.

„Concursul pentru funcția de conducere a Serviciului se va da la București, la Direcție. Nu este normal un interimat, ci este nevoie de cineva care să asigure conducerea în urma unui concurs”, a spus prefectul Alexandru Moldovan. De asemenea, prefectul a anunțat că agenții de poliție care se ocupă de înmatriculări auto vor face cursuri de perfecționare pentru ca, periodic, să poată fi trimiși la partea de examinări auto.

În opinia prefectului, această măsură este posibilă în condițiile în care problemele de la Înmatriculări Vehicule par să fie rezolvate, adică „aduse la zi” și până se clarifică angajările pe posturile vacante la Permise Auto, atunci vor putea fi – măcar o zi pe săptămână – trimiși agenți de poliție de la Înmatriculări să ajute la Examinări auto. Ba chiar prefectul nu exclude și o anumită rotație periodică a cadrelor pentru a se preîntâmpina situații de genul celei care a fost de natură să afecteze foarte mult activitatea de examinări auto la Suceava. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM în colaborare cu AMBRO Suceava, luna viitoare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează, peste o lună, o bursă …