Friday , December 3 2021

Pompieri cu nouă autospeciale de stingere au luptat vreme de șase ceasuri cu un incendiu violent izbucnit la o gospodărie din Ilișești (FOTO, VIDEO)

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii SVSU Ilișești, Bălăceana, Ciprian Porumbescu și Cornu Luncii, au intervenit duminica dupa-amiaza cu nouă autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Ilișești.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor militari ardeau generalizat anexele gospodărești. De asemenea, vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor și la casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor proprietarei,  în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.

Au ars anexele gospodărești (garajul și magazia), construite din lemn și acoperite cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați. Au mai ars casa de locuit, construită din lemn și BCA, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și un autoturism. În incendiu au pierit în jur de 300 de prepelițe.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 21.00.

Foto, video: ISU SUCEAVA

 

Vezi si

Un șofer extrem de beat, scos cu un echipaj de descarcerare din mașina în care dormea în mijlocul drumului

Miercuri seara, la ora 23:07, polițiștii au fost sesizați că pe DN 2 E, în …

One comment

  1. Munca unui pompier nu se limitează la incendii. Acești eroi salvează oamenii atunci când există inundații, cutremure, dezastre provocate de om și acte teroriste. Ei servesc chiar ca instalatori, electricieni, mecanici, psihologi și chiar lucrători medicali atunci când este necesar să acorde primul ajutor înainte de sosirea medicilor. Felicitări şi multă sănătate tuturor!