Saturday , September 30 2023

Individ filmat că distruge cu TAF-ul probele care demonstrau un transport ilegal de lemn 

Faptele s-au petrecut la sfârșitul anului trecut, bărbatul din Vatra Moldoviței fiind surprins de camerele de supraveghere de la Depozitul de Bușteni Dragoșa, din cadrul Ocolului Silvic Vama. Polițiștii l-au reținut ieri pentru ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”.

În data de 27 noiembrie 2021, polițiștii din Vama au obținut informații cu privire la faptul că pe raza comunei Moldovița se deplasează  spre comuna Vatra Moldoviței  un ansamblu de vehicule format din autotren și remorca care transportă material ce ar fi încărcat din alt loc decât cel specificat în avizul de însoțire, provenind din tăieri ilegale.

După inventarierea materialului lemnos, au fost decupate 5 calote de material lemnos de la piesele transportate cu ansamblul în cauză, în vederea comparării acestora cu cioatele existente în teren, după care echipa formată din lucrători din cadrul IPJ Suceava – Biroul de combatere a delictelor silvice, Secției 14 Poliție Rurală Vama, Gărzii Forestiere Suceava și Bazei Experimentale Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, s-au deplasat în fondul forestier administrat de Baza Experimentale Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, suprafață de pădure situată pe raza comunei Moldovița, și la platforma primară a SC Nicoforest SRL, societate ce exploatează material lemnos în regim silvic din locul respectiv.

La finalizarea activităților din teren cele 5 calote de material lemnos au fost lăsate în custodie în incinta Depozitului de Bușteni Dragoșa din cadrul OS Vama, aspect discutat cu șeful de depozit, locul depozitării fiind supravegheat video.

Ocolul Silvic Vama a informat însă Poliția că, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, la datele de 29  noiembrie 2021 şi 01 decembrie 2021, unele persoane care au participat la cercetarea la faţa locului, precum şi T. Nicolai, din Vatra Moldoviţei, au deteriorat cele cinci rondele prelevate de la materialul lemnos ridicat cu ocazia efectuării cercetărilor în dosarul penal.

Din imaginile înregistrate de camera de supraveghere din curtea Depozitului de Buşteni Dragoşa, se poate observa cum la data de 01 decembrie 2021 T. Călin Nicolai a distrus cele cinci rondele prelevate de la buştenii indisponibilizați de la SC COS-BRAD SRL, iniţial izbind cu putere una dintre rondele de pământ, iar apoi a trecut de mai multe ori înainte şi înapoi cu un TAF peste acestea şi apăsându-le cu lama utilajului, cu intenţia clară de a le distruge.

Drept urmare, în data de 21 martie 2022, procurorul din cadrul parchetului de pe lîngă Judecătoria C-lung Moldovenesc s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către T. Călin Nicolai a infracţiunii de ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri” și în data de 23 martie 2022, a dispus efectuarea în continuare a umăririi penale față de T.Nicolai-Călin.

Lucrătorii Biroului Investigații Criminale au dispus vineri, 25 martie 2022, reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind plasat în arestul IPJ Suceava.

În cursul zilei de sâmbătă, 26 martie, T.Nicolai-Călin va fi prezentat procurorului de caz pentru dispunerea unei măsuri preventive. (O.S.)

Vezi si

Foresta și-a consolidat primul loc în clasament după 5-1 cu Știința Miroslava

Foresta și-a consolidat primul loc în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a, după ce …