Thursday , February 9 2023

Politica de acordare a ajutoarelor umanitare către Ucraina se modifică din cauza fraudelor

Primăria Suceava a regândit toată situația legată de acordarea ajutoarelor umanitare pe fondul dezvăluirilor din presă cu privire la scurtcircuitarea unor produse trimise prin ONG-uri către Ucraina și care nu au mai ajuns la destinație.

În conferința de presă de miercuri dimineață, primarul Ion Lungu a anunțat că „Vom trimite în continuare la Cernăuți, dar numai din donații și sponsorizări ”.

Primarul Sucevei, a recunoscut că au apărut fel de fel de reticențe ca urmare a dezvăluirilor din presă cu privire la utilizarea ilegală a unor ajutoare umanitare către Ucraina și a constatat că ONG-urile preferă să lucreze doar institutional.

Precizând că a aflat și el din presă de diferitele probleme între care chiar și vânzarea la diverse magazine din Cernăuți sau din alte părți ale Ucrainei a unor produse trimise în țara vecină cu destinație de ajutoare umanitare, Ion Lungu a specificat că că nu sunt motive ca să fie suspectată de aceste practici și primăria orașului Cernăuți, tocmai de aceea a insistat pe faptul că de acum încolo se vor strânge și transmite ajutoare umanitare doar de la ONG-uri și vor fi transmise doar la primăria Cernăuți.

„Ajutoarele umanitare au trecut granița și nu au mai ajuns … Intermediari care au fost pe traseu și nu au mai ajuns la destinație ajutoarele”, a spus primarul Sucevei, rezumând cele citite în media.

De asemenea, Ion Lungu a spus că Primăria Suceava a mai trimis la Cernăuți și săptămâna trecută ajutoare umanitare. „Per total avem trimise, până acuma, aproximativ 20 tone de produse alimentare la Cernăuți”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …