Sunday , December 4 2022

Planuri pentru o parcare supraetajată în centrul Sucevei, lângă Piața Mare

Primăria municipiului Suceava a demarat o parte din procedurile specifice construirii unei parcări supraterane în zona centrală. Mai exact, este vorba de strada Avram Iancu nr. 1, situată în imediata vecinătate a Pieței Centrale Agroalimentare, cunoscută sucevenilor ca fiind „Piața Mare”.

Este de menționat că prea repede nu se va produce acest lucru deoarece abia a fost emis, zilele trecute, un certificat de urbanism. Mai întâi, Primăria Suceava va trebui să desființeze câteva construcții edificate pe suprafața de teren respectivă, sens în care a fost emis un certificat de urbanism în vederea desființării unei clădiri și a două garaje.

În clădirea respectivă figurează și sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Suceava, structură aflată în subordinea Consiliului Județean.

Nu este însă, actualmente, singura funcțiune pe care o are clădirea respectivă. Odinioară a fost comisariatul militar și apoi sediul Corpului Gardienilor Publici, până ca acesta să fie transferat în subordinea administrației locale și să își schimbe denumirea în Poliție Comunitară și, ulterior, în Poliție Locală. Pentru a putea însă amenaja o construcție de tipul unei parcări supraetajate în zona respectivă, Primăria va trebuie să facă un plan de urbanism zonal, aspect menționat în certificatul de urbanism. (D.P.)

Vezi si

Tabăra de la Bucșoaia este încă departe de modernizare

Studiul pentru modernizarea Taberei Bucșoaia se apropie de final, dar nu în ritmul în care …