Saturday , May 8 2021

Pilotul catapultat de la bordul unei aeronave supersonice este absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Pilotul care s-a catapultat marți, 20 aprilie, de la bordul unei aeronave supersonice MiG-21 LanceR, locotenent-comandor Andrei Criste, este absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, promoția 2003.

Colectivul colegiului a transmis, în cursul după-amiezii de marți, un mesaj de susținere. ”Suntem alături de locotenent-comandorul Andrei Criste, absolvent al promoției 2003, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, de la bordul unei aeronave supersonice. Întreg colectivul colegiului îi transmite multă sănătate și recuperare ușoară!”.

Ofițerul a fost transferat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul a fost realizat în cursul serii de marți cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase marți, în jurul orei 14.00, de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. (O. N.)

sursa foto: playtech.ro

 

Vezi si

Cristi Bleorțu a picat proba scrisă a examenului pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate

Joi, 6 mai, a avut loc la București prima probă (scris) a examenului organizat de …