Sunday , October 2 2022

Peste 800 de suceveni au ajuns la UPU în minivacanța de Sfânta Maria

Cele mai multe prezentări s-au înregistrat luni, 15 august. Din totalul celor care au ajuns la spital, 200 de pacienți au fost internați

 Minivacanța de Sfânta Maria a fost fost aglomerată pentru medicii din cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Peste 800 de suceveni au cerut ajutorul cadrelor medicale pentru diferite afecțiuni. În total, 816 persoane, dintre care 206 copii, au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU Suceava începând de sâmbătă, 13 august, şi până marţi dimineaţă, 16 august.

Dintre acestea, 200 au rămas internate în cadrul Spitalului Județean. ”De vineri până marți dimineață, la ora 8.00, s-au înregistrat 816 prezentări, și anume sâmbătă au ajuns la UPU 263 de pacienți, duminică au fost 240, iar luni s-au înregistrat cele mai multe, fiind înregistrați 313 pacienți”, a precizat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Întreg personalul medical a depus eforturi astfel încât toţi pacienţii să fie preluaţi, investigaţi şi trataţi cât mai repede cu putinţă, dar, din păcate, numărul mare de prezentări a dus implicit și la creşterea timpilor de aşteptare, deoarece rezolvarea unui caz din UPU presupune investigaţii de urgenţă, analize de laborator, radiologie, imagistică şi consultaţii din partea mai multor specialişti, medici de gardă care au în grijă şi pacienţii din secţiile spitalului.

După cum reiese din declarațiile cadrelor medicale, au predominat cazurile de decompensări ale bolilor cronice, dar au fost și mulți pacienți cu patologii cardiace sau neurologice. Nu au lipsit nici pacienții cu diverse traumatisme pe fondul consumului de alcool și al agresiunilor. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Sucevean de 34 de ani condamnat joi la închisoare pentru infracţiuni rutiere, prins vineri la Vama Siret

În data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a …