Friday , March 29 2024

Peste 5.700 de liceeni vor susține săptămâna aceasta simularea  examenului național de Bacalaureat

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen. Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Camerele de supraveghere audio-video vor fi funcționale în toate sălile din centrele de examen.

Simularea exanenului național de Bacalaureat începe luni, 27 martie, când va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Marți este programată proba obligatorie a profilului, pe 29 martie cea la alegere a profilului şi specializării, iar în data de 30 martie va fi susținută proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Candidații vor afla rezultatele în data de 6 aprilie a.c.

În județul Suceava sunt înscriși 5.788 liceeni în ani terminali, dintre care 5.211 din clasa a XII-a și 577 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă. Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Camerele de supraveghere audio-video vor fi funcționale în toate sălile din centrele de examen. La final, lucrările vor fi corectate de doi profesori evaluatori. Rezultatele la simulare nu se contestă.

Simularea examenului este organizată pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. (O. N.)

 

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …