Sunday , April 21 2024

Peste 450 de milioane de lei pentru a aduce gaz metan în 17 localități sucevene

Primele cinci proiecte din județul Suceava pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastruc­turii de distribuție a gazelor naturale au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării. Acestea vizează ”dezvoltarea rețelelor  inteligente de distribuție a gazelor naturale” pe teritoriul următoarelor localități: Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Milișăuți, Solca, Adâncata, Hănțești, Pojorâta, Fundul Moldovei, Rădășeni, Cornu Luncii, Salcea, Udești, Fântânele, Verești și  Liteni.

Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării. Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, cele 73 de proiecte au valoarea totală de peste 3,8 miliarde de lei.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 de localități, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În cazul județului Suceava este vorba despre cinci proiecte, în valoare totală de 456.037.712 lei, vizând ”dezvoltarea rețelelor  inteligente de distribuție a gazelor naturale” pe teritoriul următoarelor localități: comuna Arbore, comuna Iaslovăț, comuna Volovăț, comuna Burla, oraș Milișăuți, oraș Solca, comuna Adâncata și comuna Hănțești, comunele Pojorâta și Fundul Moldovei, comunele Rădăşeni şi Cornu Luncii, oraș Salcea, comuna Udești, comuna Fântânele, comuna Verești și orașul Liteni.

„Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Acesta a amintit că prin programul „Anghel Saligny” sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz. (O.S.)

Vezi si

Creștere în județul Suceava a numărului de înșelăciuni pe internet. Polițiștii atrag atenția asupra ”investițiilor” minune în acțiuni și criptomonede

 O analiză efectuată la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava arată că în primele trei …

3 comments

  1. Poate nu da nimeni mită și în acest proiect, precum în cazul celui cu drumul Suceava – Dolhasca.

  2. In localitatea Costana exista cateva statii de extractie gaz metan care prin conducte de mare capacitate livreaza gazul metan in conducta magistrala , si PARADOXAL CU TOATE CA DE SUB PAMANTURILE ACESTOR LOCUITORI DIN COSTANA SE EXTRAGE SI SE LIVREAZA GAZ METAN , ACESTIA NU BENEFICIAZA DE ACEASTA RESURSA DE SUB PAMANTURILOR LOR SI DUPA CUM SE VEDE IN MOD SURPRIZATOR LOCALITATEA COSTANA NU ESTE PRINSA NICI IN ACEST PROGRAM care vizează dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale !!!!

  3. Bodbarescu Ioan

    Marginea 0 din nou