Friday , March 29 2024

Peste 200 de profesori din județul Suceava așteaptă plata orelor remediale

Programul național pilot de tip ”Școală după școală” se desfășoară de două luni de zile în toate județele țării și este dedicat elevilor din învățământul primar și gimnazial a căror situație școlară a avut de suferit în urma desfășurării cursurilor 100% în mediul online, în perioada suspendării activităților didactice din școli. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în județul nostru, în luna aprilie, programul ”Școala după școală” s-a derulat în 50 de unități de învățământ cu personalitate juridică, fiind înscriși 3.695 de elevi, dintre care 2.469 din învățământul primar și 1.226 din învățământul gimnazial.

Elevii au fost organizați în 263 de grupe, constituite cu o medie de 12 elevi/grupă. Inițial, în luna martie, au fost depuse 3.292 de cereri pentru participarea la orele remediale, însă numărul elevilor înscriși a crescut în a doua lună de desfășurare a programului.

În ceea ce privește personalul didactic implicat în acest program, vorbim de câteva sute de profesori care s-au arătat dispuși să predea orele remediale elevilor care au acumulat lacune în perioada școlii online. Fiecare profesor va fi plătit cu 100 de lei brut/oră, în limita a 20 de ore pe lună. ”Noi am realizat situația exactă a cadrelor didactice implicate în program, fiind vorba despre 241 de persoane, din 66 de școli. Toată lumea va primi banii pentru orele remediale efectuate, chiar dacă va fi mai târziu decât am sperat. Momentan încă nu s-a făcut plata, dar credem că nu mai durează mult până vor fi virați banii de la Ministerul Educației”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara la începutul vacanței de primăvară că profesorii care predau orele remediale vor fi plătiți până la sărbătorile pascale, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Edilul a precizat că unii nu au raportat la timp situația orelor remediale și a personalului didactic implicat în program, ceea ce a dus la aceste întârzieri, pe de o parte, iar, de cealaltă parte, problema neplății se datorează faptului că programul  ”Școala după școală” a fost validat abia săptămâna trecută.

Înscrierea elevilor pentru a participa la activitățile de educație remedială se face pe baza solicitărilor scrise ale părinților/ reprezentanților legali, depuse la unitățile de învățământ în care sunt școlarizați. Sunt eligibili în program elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau care au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină; elevii care au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare slabe obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare. (O. NUȚU)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …