Friday , September 30 2022

Peste 1.700 de spectatori în cele trei zile de “Teatru la Cetate”

Muzeul Național al Bucovinei a organizat, în perioada 26 – 28 august 2022, evenimentul “Teatru la Cetate”.

În prima seară, în prezența uni public numeros, cu multă carismă, talent și energie debordantă, Adriana Trandafir a prezentat un spectacol  despre Maria Tănase. Alături de ea, pe scenă, s-a aflat actorul George Hodor care a întregit tabloul perfect a unei vieți imperfecte.

În seara a doua, sute de oameni au venit să o vadă pe marea actriță Maia Morgenstern, în spectacolul “Nu sunt eu”, direcția de scenă fiind realizată de Victor Ioan Frunză.

O altă poveste de viață, în care actrița s-a destăinuit, aproape ca într-o spovedanie, captivând publicul și făcându-l să retrăiască, alături de ea, momente din copilăria, adolescența și maturitatea ei.

În a treia seară, actorii Teatrului “Matei Vișniec” Suceava au venit pe scenă cu spectacolul “Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei” de Federico Garcia Lorca, în regia lui Zalan Zakarias.

“O poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor. Textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți”, după cum spune însuși regizorul piesei.

La finalul celei de-a treia zile, Teatrul Dramaturgilor Români, București, i-a prezentat pe

Lari Giorgescu și Alina Petrică, în spectacolul “JUNGLA TeVe”, în regia lui Gigi Căciuleanu.

Un spectacol care te face să îți pui întrebări, cu un joc de cuvinte spumos, dar care ascunde o realitate dură și uneori absurdă, cu momente coregrafice complicate, cu un joc actoricesc special.

Organizatorii au anunțat că la cele trei zile de spectacole au participat 1.749 de iubitori de teatru, care au trăit și au împărtășit cu actorii de pe scenă, emoția, bucuria, tristețea și vibrația vieții sub toate formele ei.

“Muzeul Național al Bucovinei mulțumește tuturor celor care au făcut posibil realizarea acestui eveniment cultural la Suceava: Actorilor, Teatrului Dramaturgilor Români, București, Teatrului Matei Vișniec Suceava, Teatrul pentru copii și tineret Vasilache, Botoșani.

În mod special mulțumim d-rei Doina Teodoru pentru implicarea în acest proiect pilot. Şi nu în ultimul rând, ținem să mulțumim, în egală măsură, publicului care a fost alături de noi la toate evenimentele lunii august”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori. (C.A.)

Vezi si

Au fost arestați doi indivizi din Rădăuți care au furat dintr-o casă o casetă de valori cu 50.000 euro, 80.000 lei și 30 g bijuterii din aur

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  a anunîat vineri, 30 septembrie, că doi bărbați din …