Thursday , July 25 2024

Sucevean cercetat pentru dare de mită după ce a încercat să-i strecoare 500 de lei polițistului cu care susținea examenul pentru permis

Luni, 1 iulie 2024, un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de examinator în cadrul probei practice pentru obţinerea permisului de conducere în municipiul Suceava, a găsit între hârtiile  depuse în dosarul unui candidat suma de 500 lei.

Agentul de poliţie a anunţat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, iar sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost organizată activitatea de prindere în flagrant a persoanei care a dat suma de bani.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii de către suspect (candidatul pentru obţinerea permisului de conducere) a infracţiunii de dare de mită.

”Reiterăm, pe această cale, mesajul Direcţiei Generale Anticorupţie adresat cetățenilor de a avea un comportament corect în relaţia cu funcţionarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a nu se expune riscului de comitere a unei fapte penale întrucât funcţionarii publici au obligaţia legală de a sesiza organele competente cu privire la orice încercare de influențare a actului legal pe care îl au în competentă soluţionare.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție Sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel județean, pot fi formulate sesizări la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava – 0230 203341 sau prin prezență personală la sediul serviciului din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, judeţul Suceava ori prin e-mail la adresa s[email protected].”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Informare și Relații Publice al IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Dinos and Sea Monsters: expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici, în parcarea Iulius Mall Suceava

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite în parcarea Iulius Mall, prin intermediul …