Friday , December 3 2021

Percheziții la patru braconieri din Voroneț. Au fost confiscate arme, sute de cartușe, trofee și capcane. Un bărbat de 68 de ania ajuns după gratii

Polițiștii au efectuat în cursul zilei de marți, 23 martie, percheziții la domiciliile a patru persoane bănuite de braconaj și  nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma probatoriului administrat polițiștii au dispus reținerea unui bărbat de 68 de ani și confiscarea unor arme de vânătoare deținute ilegal, peste 300 de elemente de muniție, trofee de vânat, capcane și alte obiecte utilizate la săvârșirea de operațiuni ilicite.

În baza datelor și informațiilor deținute la nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, cu privire la faptul că 4 bărbați, toți de pe raza orașului Gura Humorului, zona Voroneț, dețin ilegal la domiciliul lor arme și muniții letale, pe care le utilizează la activități de braconaj cinegetic, la data de 23 martie 2021, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de 10 luptători ai S.A.S., 4 lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și un criminalist, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară emise de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Gura Humorului.

Au fost desfășurate perchezițiile la domiciliile celor patru persoane, ocazie cu care au fost identificate și ridicate următoarele bunuri: o armă letală cu țevi duble, o armă cu aer comprimat, 300 de elemente de muniție, o arbaletă, 28 săgeți cu capuri metalice, destinate folosirii cu arbaleta, 8 capcane metalice, 5 panoplii, 20 coarne de cervidă, 3 detectoare de metale, 2 binocluri, 84 trofee diferite specii, 10 colți de mistreț, cuțite, lanterne, alte obiecte susceptibile a fi folosite la activități de braconaj dar și 1.000 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară fără documente justificative.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a următirii penale față de doi bărbași de 66 și 68 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și față de o femeie de 63 ani, pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă calificată” .

Față de bărbatul de 68 de ani polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, față de celelalte persoane fiind continuate cercetările în vederea stabilirii activității infracționale și individualizării participației la săvârșirea infracțiunilor. (O.S.)

Vezi si

Incendiu într-o sală de clasă de la Școala Primară din Boureni – Gura Humorului

Vineri dimineață a fost semnalat  un incendiu intr-o sala de clasă  la Scoala Primara din …