Tuesday , May 14 2024

Patru unități de învățământ, propuse a fi desființate anul școlar viitor

”Intră în rețeaua de învățământ, începând cu anul școlar viitor, două creșe nou înființate, cea de la Gălănești și cea din Vatra Dornei. Vor fi desființate, pe motiv că nu au efective de copii, Grădinița cu Program Normal Cojoci (comuna Crucea), GPN Glodu (comuna Panaci), școala Primară nr. 1 Bilca și GPN Boureni, din Gura Humorului, unde a avut loc un incendiu la începutul lunii decembrie, iar copiii au fost mutați încă de atunci. S-au găsit soluții pentru toți elevii, fiind relocați la cele mai apropiate unități de învățământ”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IŞJ Suceava.  

Grigore Bocanci ISJ Suceava Obiectiv
Inspectorul școlar ­ge­neral Grigore Bocanci

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a elaborat proiectul rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Suceava pentru anul școlar 2022-2023. Potrivit conducerii instituției, a fost propusă desființarea a patru unități școlare, în principal din cauza nerealizării efectivelor minime de copii pentru funcționare, iar două creșe noi vor intra în rețeaua școlară din toamnă.

”Intră în rețeaua de învățământ, începând cu anul școlar viitor, două creșe nou înființate, cea de la Gălănești și cea din Vatra Dornei. Vor fi desființate, pe motiv că nu au efective de copii, Grădinița cu Program Normal Cojoci (comuna Crucea), GPN Glodu (comuna Panaci), Şcoala Primară nr. 1 Bilca, și GPN Boureni, din Gura Humorului, unde a avut loc un incendiu la începutul lunii decembrie, iar copiii au fost mutați încă de atunci. S-au găsit soluții pentru toți elevii, fiind relocați la cele mai apropiate unități de învățământ”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IŞJ Suceava.

Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular se organizează de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul conform al IŞJ, având la bază evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ. Într-o primă fază, a fost realizat proiectul de rețea școlară de către fiecare consiliu local în parte, însoțit de un raport argumentativ privind structura rețelei școlare propuse să funcționeze în anul școlar următor, care apoi a fost transmis către IŞJ Suceava, cu solicitarea de emitere a avizului conform.

Proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 a fost trimis Ministerului Educației, căruia îi aparține decizia aprobării sau modificării rețelei școlare. Precizăm că în actualul an școlar rețeaua de învățământ din județ nu a suferit modificări, nefiind impusă desființarea vreunei unități din cauza numărului prea mic de elevi sau preșcolari. Rețeaua școlară din județul Suceava cuprinde 743 de unități școlare, dintre care 229 cu personalitate juridică și 514 structuri arondate acestora, în care învață 113.000 de elevi și preșcolari. (Oana NUȚU)

Vezi si

Șofer din Vicov, beat cui de dimineață, prins de radar conducând cu 123 km/h prin localitate și depășind pe linie continuă

Duminică dimineață, în jurul orei 09:41, pe str. Ștefan cel Mare în localitatea Bivolăria – …