Saturday , February 4 2023

Patru candidați promovați cu note mari, în ultima zi de interviuri din cadrul concursului pentru directori școlari

Ultima etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director în unitățile de învățământ preuniversitar de stat s-a încheiat vineri, după susținerea probei de interviu de către ultimii patru candidați.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au fost evaluați candidații care au optat pentru posturile de director la Școala Gimnazială nr. 1 Iaslovăț, Școala Gimnazială Ulma, Școala Gimnazială Zvoriștea și Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc. Cele două comisii au acordat o notă de 9, una de 9,2, un 9,4 și un 9,8.

Pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru directori școlari au fost exprimate, în total, 229 de opțiuni în 150 de școli, de către candidații admiși după susținerea probei scrise. 60 de unități de învățământ preuniversitar din județ nu au avut candidați în această etapă, fie pentru că nu s-a înscris nimeni la concurs de la bun început, fie cei care concurau pentru posturile de conducere nu au promovat proba scrisă. Printre unitățile de învățământ care nu au sau au rămas fără candidați pentru funcțiile vacante de director și director adjunct se numără și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul National de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, GPP ”1-2-3” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava, Palatul Copiilor Suceava și Școala Postliceală Sanitară Suceava.

La nivelul județului Suceava, au fost scoase la concurs 217 posturi vacante de director și 55 de director adjunct. În data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ. Deciziile de numire pe post vor fi emise în zilele de 20-22 decembrie, iar aplicarea lor se va face începând cu data de 10 ianuarie 2022. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …