Thursday , February 2 2023

Optimizare a tranzitului prin PTF Siret. Arhiepiscopia anunță că poate asigura cazarea refugiaților atât în țară, cât și în Croația, Italia, sau Franța

În cursul zilei de joi, 3 martie,a avut loc o întâlnire la care au participat autoritățile cu atribuții în gestinarea operațiunilor de ajutorare a celor care se refugiază din calea conflictului din Ucraina și ONG- urile, traducătorii, transportatorii rutieri și voluntarii prezenți în PTF Siret.

Urmare a discuțiilor purtate, a fost regândit și optimizat fluxul de acces al celor care tranzitează PTF Siret. În principiu, cetățenii care au finalizat controlul documentelor vor intra prima dată în contact cu o echipă de traducători, care le vor furniza primele informații relevante cu privire la sosirea în România.

Ulterior, refugiații vor fi îndrumați spre un cort unde se vor afla reprezentanți ai transportatorilor, ONG-urilor și ai celor care oferă cazare gratuită, fiind asigurată și în acest caz prezența unui traducător.

Urmează pe flux o serie de corturi unde vor fi oferite alimente, hrană caldă, produse de igienă. Ultima secțiune a fluxului va fi constituită dintr-o serie de corturi încălzite, în care refugiații vor putea aștepta până în momentul în care vor fi preluați de voluntari și conduși în zona de îmbarcare în mijloacele de transport, spre destinațiile pentru care fiecare refugiat a optat.

Acest flux a fost realizat de către ONG-uri și voluntari, în strânsă cooperare cu reprezentanții instituțiilor din componența CJSU Suceava.

În altă ordine de idei, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului cu privire la faptul că este în măsură să asigure cazare gratuită atât în țară (București, Piatra Neamț, Bistrița, Cluj, Timișoara, Bicaz, Botoșani, Iași, Bacău) cât și în străinătate (Croația, Italia, Franța).

Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase, ONG-uri, fundații, asociații, voluntari. Efortul este uriaș, și nu poate produce rezultate  decât dacă lupta este purtată împreună, instituții și societatea civilă. Mulțumesc Marian Rădună – Geeks for Democracy! Mulțumesc Bogdan Oprea – Fundația pentru SMURD!”, a declarat la finalul întâlnirii Alxeandru Moldova, prefectul județului Suceava. (O.S.)

 

 

 

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …