Sunday , February 5 2023

O tânără de 18 ani din Iaslovăț, cel mai tânăr dintre cei 25.000 de angajați ai Poștei Române

Blândă, optimistă, smerită, emotivă și fericită, așa o descriu colegii. Gabriela Valentina Siminiuc va deveni, în curând, mămică de băiat, însă tânăra spune că ar lucra la Poștă până la pensie, dacă s-ar putea, meseria fiind ”o moștenire” de la bunicul ei. 

Compania Națională Poșta Română derulează de câteva luni campania ”Povești din viața de poștaș”, prin intermediul căreia clienții lor fac cunoștință cu cei mai valoroși dintre poștași, dedicați meseriei, care trec prin tot felul de provocări zilnice, sau de care depind sute de oameni care abia așteaptă ca ei să le treacă pragul. Unele dintre poveștile publicate până acum pe pagina de facebook a companiei sunt impresionante, sute de oameni reacționând cu respect, empatie, apreciere și recunoștință.

Cea mai recentă poveste prezentată de Poșta Română o pune în lumină pe Gabriela Valentina Siminiuc, poștaș în comuna Iaslovăț, care are doar 18 ani și zece clase de școală, fiind cel mai tânăr angajat al companiei.

”Nu s-a făcut nici 7 dimineața, întunericul se lăfăie pe ulițele Iaslovățului. În bucătăria casei părintești, Gabriela aprinde lumina. Începe rutina dis-de-dimineață cu micul-dejun. În timp ce mânâncă derulează, în minte, planul zilei: ce va face, pe ore, ce a lăsat neterminat, ce mai are de început. Este un fel de soldat al vieții, antrenat să supraviețuiască în orice condiții și să le facă pe toate la timp. Dacă nu o cunoști, ai zice că este o mamă de vârstă mijlocie și condiție medie, care își face socotelile pentru ziua care începe. Dar nu este așa.

Gabriela are doar 18 ani și a studiat zece clase. Încă locuiește cu părinții. În același timp, este și soție. În fiecare dimineață desenează <Triunghiul vieții> sale. Casă – Familie – Poștă. Pentru că Gabriela Valentina Siminiuc este cel mai tânăr angajat al Poștei Române. Banii câștigați îi varsă în bugetul familiei: <Cum, ce fac cu banii? Îi pun pentru copil!>. Da, copilul ei! Gabriela va intra, în curând, în concediu prenatal. Va deveni mămică de băiat. Îl privește ca pe darul lui Dumnezeu”, așa începe povestea poștăriței din Iaslovăț.

Blândă, optimistă, smerită, emotivă și fericită, așa o descriu colegii. În actele de angajare scrie factor poștal, însă, peste fișa postului, face multe altele, decent, temeinic și fără greșeală. Tot ce înseamnă introducere sau tranzit informatic poștal trece prin mâna Gabrielei, ea ocupându-se și de partea informatică a activității Oficiului. Tânăra spune că ar lucra la Poștă până la pensie, dacă s-ar putea, meseria fiind ”o moștenire” de la bunicul ei.

Compania Națională Poșta Română este considerată cel mai mare angajator de stat din România, cu aproximativ 25.ooo de angajați, mai mulți decât CFR SA sau Romsilva, conform zf.ro. (Oana NUȚU)

Întreaga poveste a celei mai tinere poștărițe din România poate fi citită aici:

https://www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana/posts.

 

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …

One comment

  1. Femeia asta arata fericita in poza. Bravo ei.