Friday , April 12 2024

O școală din Baia nu mai poate organiza examene naţionale, după ce 6 elevi au primit subiecte din alți ani la simularea Evaluării Naționale

La simularea Evaluării Naţionale din acest an, care a avut loc la începutul lunii februarie a.c., s-a înregistrat o situație mai aparte la o școală dintr-o comună suceveană, în urma căreia unitatea de învățământ s-a ales cu suspendarea organizării de examene naţionale. Este vorba despre Şcoala Gimnazială ”Învăţător Vasile Hlihor” Baia, unde au fost înscrişi pentru a susţine probele din cadrul simulării 27 de elevi – 14 de la Şcoala Gimnazială ”Învăţător Vasile Hlihor” Baia și 13 de la structura Şcoala Gimnazială ”Învăţător Gheorghe Rădăşanu” Bogata. La proba de Limba şi literatura română 6 elevi au primit subiectele din alți ani, fapt sesizat în momentul în care lucrările au fost urcate pe platforma digitală. Ministerul Educației a fost înștiințat despre situație în acea zi.

”În prima zi de examen, 5 februarie a.c., la proba de Limba şi literatura română a existat o disfuncţie la distribuirea subiectelor în săli, în sensul că 6 elevi dintre cei 20 prezenţi au primit un subiect de examen din alt an şcolar. Conform procedurii, subiectele au fost descărcate la nivelul şcolii. Din cercetările efectuate de comisia judeţeană de evaluare naţională s-a constat că subiectele au fost descărcate gradual, astfel încât în ultimul pachet au fost printate şi distribuite într-una din cele două săli de examen 6 subiecte din alt an şcolar. Urmare a acestei situaţii, se va dispune măsura de suspendare pentru 1 an a organizării de examene naţionale în unitatea de învăţământ Şcoala Gimnazială <Învăţător Vasile Hlihor> Baia, conform art. 25 alin. (3) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4801/2010, cu modificările și completările ulterioare, valabilă pentru anul şcolar 2023-2024”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Suceava, care a precizat că tezele celor 6 elevi vor fi corectate la nivelul şcolii, conform subiectului distribuit.

Elevii de la Şcoala Gimnazială ”Învăţător Vasile Hlihor” Baia, respectiv din structura Şcoala Gimnazială ”Învăţător Gheorghe Rădăşanu” Bogata vor fi arondaţi pentru a susţine examenul de Evaluare Naţională 2024 la un alt centru de examen. (O. N.)

 

Vezi si

Marcel Ciolacu, la Suceava: Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă

Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până …