Saturday , January 28 2023

O echipă de control a Ministerului Educației a venit la Suceava și a verificat ratele de vaccinare raportate de școli 

”A venit o echipă de patru persoane de la Ministerul Educației și a controlat ratele de vaccinare raportate de școli, dar și activitățile desfășurate de noi cu privire la campania de vaccinare și modul în care am gestionat situația reluării cursurilor. Au ales două unități de învățământ, și anume Colegiul «Petru Rareș» și Şcoala Gimnazială Moara Nică, pe care le-au vizitat pentru a verifica în teren situația, iar totul a fost bine. Le-am prezentat situațiile speciale cu care ne confruntăm la nivel de județ, cum este cea de la Breaza, unde avem incidență 0 și cursurile se desfășoară online, dar și numărul localităților unde incidența este sub 3 la sută”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IŞJ Suceava.

Patru trimiși ai Ministerului Educației au fost prezenți ieri dimineață la Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava pentru a verifica raportările unitățillor de învățământ cu privire la ratele de vaccinare a personalului. De asemenea, echipa de control a luat act de problemele specifice de la nivelul județului nostru, așa cum le-au fost prezentate de inspectorii școlari, pentru a le transmite ministerului.

”A venit o echipă de patru persoane de la Ministerul Educației și a controlat ratele de vaccinare raportate de școli, dar și activitățile desfășurate de noi cu privire la campania de vaccinare și modul în care am gestionat situația reluării cursurilor. Au ales două unități de învățământ, și anume Colegiul <Petru Rareș> și Şcoala Gimnazială Moara Nică, pe care le-au vizitat pentru a verifica în teren situația, iar totul a fost bine. Le-am prezentat situațiile speciale cu care ne confruntăm la nivel de județ, cum este cea de la Breaza, unde avem incidență 0 și cursurile se desfășoară online, dar și numărul localităților unde incidența este sub 3 la sută”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IŞJ Suceava.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat zilele trecute controale extinse în toată țara făcute de ”echipe de control” în școli, pentru a se verifica felul în care școlile au optat pentru online sau prezență fizică, cum au fost raportate vaccinările din rândul personalului și condițiile de protecție oferite.

Luni, 8 noiembrie, au fost reluate cursurile cu prezență fizică în 68 de unități școlare din județul Suceava, printre care se numără doar cinci grădinițe, în care rata de vaccinare a personalului este de minimum 60%, așa cum prevede Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, modificat și publicat la finalul săptămânii trecute. Potrivit listei ce cuprinde ratele de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din județul Suceava, publicată de Inspectoratul școlar Județean Suceava, 161 dintre acestea, reprezentând 70,3%, au rate de vaccinare a personalului mai mici decât cea impusă pentru cursurile în format fizic. Decizia trecerii de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face în situația atingerii procentului de 60%, prin raportare la fiecare zi de vineri. (O. NUȚU)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …